Recept

Bodzaszörp a nagyitól: a szezon slágere, ami nélkül nem múlhat el a június!

Ez az illatos és zamatos nedű a legforróbb nyári napokon is lehűt majd, az alapreceptet pedig számtalan módon bolondíthatod kedvedre.

Bodzaszörp alaprecept

Hozzávalók:

  • 30 tenyérnyi bodzavirág
  • 80 dkg kristálycukor
  • 4 l víz
  • 4 g citrompótló vagy citromsav
  • 2 db citrom

Elkészítés:

A bodzavirágokat alaposan mossuk meg, a vizet pedig a cukorral együtt forraljuk fel, és legalább 10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Az így kapott alaplét hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a bodzát, a citrompótlót és a karikákra vágott citromokat, amikből enyhén nyomkodjuk ki a levet. Ilyenkor jöhetnek bele az ízlés szerinti extrák is, például citromfű, menta, esetleg friss bazsalikomlevél. Az elkészített szörpöt 3-4 napig hűvös helyen érleljük úgy, hogy minden nap alaposan megkeverjük. Ha letelt a 3-4 nap, akkor leszűrjük a szörpöt, és zárható üvegekbe adagoljuk, fogyasztásig pedig hűtőszekrényben tároljuk – ne felejtsük el, hogy nem limonádéról van szó, így mindenképpen hígítani kell.

További két bodzás finomságért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...
Lifestyle
A mosás legtöbbünknek nem kifejezetten tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a mosókapszulák viszont jelentősen egyszerűbbé teszik a dolgunkat. Mielőtt viszont mosókapszulákat vásárolnál, érdemes...