Mustáros zöldbab csirkével - Gyors és egyszerű fogás

Ha gyorsan szeretnél összedobni valami finom és laktató fogást, akkor készítsd el a mustáros zöldbabot csirkével! Ebédre és vacsorára is kiváló, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg ceruzabab
  • 10 db apró paradicsom
  • 1 póréhagyma
  • 5 ág friss tárkony
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ek. magos mustár
  • 1 ek. méz
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

Mossuk meg a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután foglalkozzunk a babbal: mossuk meg, majd főzzük meg sós vízben, és szűrjük le. Vágjuk fel a paradicsomot négy darabba, a póréhagymát és a tárkonyt pedig apró darabokra. Vegyünk elő egy serpenyőt, és az olaj felében süssük meg a húst, aztán tegyük félre.

A többi olajon pároljuk üvegesre a pórét, aztán keverjük hozzá a mustárt, és pirítsuk meg egy picit. Adjuk hozzá a mézet, a tárkonyt, sót, borsot és a fehérbort. Öntsünk a keverékre 1 dl vizet, és pár percig forraljuk. Tegyük bele a zöldbabot, a paradicsomot, és a csirkemelleket is, és utolsó lépésként pár percig főzzük össze a hozzávalókat. Körettel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: bevcooks.com

Oldalak

Lifestyle
Hát ilyen még nem igazán volt Magyarországon. Az Auchan gyakorlatilag zsákbamacskás kosarakat fog árulni jelentős kedvezménnyel.
Sztárok
Diana hercegnéről és a testévéről még az édesapjuk készítette ezt a különleges fotót. Most 1968-ban fogunk visszarepülni.
Egészség
Prágai sonkát rendeltünk a Tescótól, aminek 92 százaléka sertéscomb, ami jól hangzik, de tartósítószerként mi benne az a nátrium-nitrit? Lássuk, hogy valóban tartanunk kell-e tőle!