Recept

Citromos vajas csirke - kezdőknek is

Igazi, laktató vacsoraötlet.

Krémes citromos vajas csirke

Összetevők:

  • 6 db csontos-bőrös csirkecomb
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 bögre tejföl
  • 1/4 bögre parmezán
  • 1 db citrom leve
  • 2 bögre bébispenót
  • 1-2 dl húsleves alaplé

Elkészítés:

1. Sózd, borsozd, paprikázd be a csirkecombokat. Egy nagyobb tűzálló serpenyőben közepes hőfokon olvassz meg 2 evőkanál vajat. Pakold a combokat a serpenyőbe és hagyd, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára piruljon. Amikor ezzel megvagy, tedd félre a csirkéket (ha túl sok a kiolvadt zsír, azt is öntsd hozzá).

2. A serpenyőben olvaszd meg a maradék vajat. Add hozzá a három gerezd apróra vágott fokhagymát és keverd 1-2 percig alacsony hőfokon, vigyázz nehogy odaégjen. Ezután öntsd fel a húsalaplével. Most jöhet bele a tejföl, a parmezán, a citromlé és a kakukkfű is. A készülő szószt forrald fel, majd vedd alacsonyra a hőfokot és add hozzá a spenótot. Közben melegítsd elő a sütőt.

3. Ha a spenótlevelek összementek és kiadták magukból a felesleges levet, rakd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe a szószra. Végül tedd 200 fokos sütőbe húsz percig és tálald még azon melegében.

Egy jó főételhez dukál a finom desszert is. Néhány egyszerű édesség receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:bikiniluxe.com

Oldalak

Recept
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...
Sztárok
Bár a színésznő idén októberben már a 89. életévét tölti majd be, ez egyáltalán nem látszik rajta elképesztő genetikájának köszönhetően.