Recept

Így készül a legjobb stíriai metélt

Egy ok nélkül elhanyagolt édesség, ami igazán megérdemli, hogy a megterített asztal ékkőve legyen.

Stíriai metélt - Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 200 g porcukor
  • 500 g rétesliszt
  • 600 g vaj
  • 60 g mazsola
  • 10 db tojás
  • 1 db citrom
  • 6 dl tejföl

Elkészítés

A tehéntúrót szitán áttörjük, keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a lisztet, 5 tojás sárgáját, 1 dl tejfölt, jól összegyúrjuk. úgy, hogy szilárd burgonyametélthez hasonló tésztát kapjunk belőle. A nyújtódeszkát liszttel meghintjük, az előkészített tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és ceruza vastagságú metéltre vágjuk. Megfelelő nagyságú edényben vizet forralunk, gyengén megsózzuk, és a tésztát kifőzzük. Leszűrjük, félretesszük.

Habüstben a vajat a tojássárgájával és a porcukorral simára keverjük, reszelt citromhéjjal, mazsolával ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, és beletesszük a már kifőtt metéltet. Lazán összekeverjük, kivajazott tepsibe helyezzük, és sütőben szép pirosra sütjük. Előmelegített tálon forrón tálaljuk.

Még két édes finomságért kattints a következő oldalra!

Fotó:Instagram

Oldalak

Recept
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...