Recept

A magyar konyha megunhatatlan sztárja: Omlós és szaftos csirkepaprikás vasárnapra

Nincs is jobb, mint egy örök klasszikus a vasárnapi menüben, amiért az egész család rajong.

Csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek zsír
  • só, bors
  • víz

Elkészítés:

A csirkéket mossuk meg, majd egy éles késsel vágjuk szét alsó és felső combra. A paprikás alap elkészítését ne a hagyma dinsztelésével kezdjük, hanem a zsíradékon a felkockázott paprikát kezdjük el pirítani, mert sokkal jobb íze lesz a szaftnak. Ezután jöhet rá a hagyma, majd ha zsírjára lesütöttük, hozzáadhatjuk a paradicsomot, valamint az őrölt pirospaprikát. Erre a keverékre tegyük rá a csirkét, alaposan keverjük el, majd körülbelül 10 perc rotyogtatás után adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. A lábast fedjük le, és csak néha kavargassuk meg. Nagyjából két óra alatt készre fő a csirkepaprikásunk. Ha sűrűbbé szeretnénk tenni a szaftot, két evőkanál tejfölbe keverjünk el egy evőkanál lisztet, majd ezt a csomómentesre eldolgozott keveréket adjuk a pörköltünkhöz, és nokedlival tálaljuk.

További két magyaros ételért lapozz!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...
Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!