Gyors, laktató hagymatorta

Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy főételnek is kiváló, hiszen rendkívül laktató, és nem édes. Ráadásul a benne levő szalonnára még a legmaradibb férfi szájában is összefut a nyál.

Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1 tojássárgája
1 kg hagyma
10 dkg füstölt húsos szalonna vagy sonka
1 csokor petrezselyem
2,5 dl tejföl
2 tojás
1 evőkanál ételízesítő
1 csipet szerecsendió

Szitáljuk át a lisztet, hogy ne csomósodjon össze, majd darabokban adjuk hozzá a vajat, a sajtot, a tojássárgáját és egy teáskanál sót, majd jól dolgozzuk össze,a míg sima tésztát nem kapunk. A tésztát csomagoljuk fóliába, majd hagyjuk állni egy órát a hűtőben, vagy akár egy egész éjszakára is betehetjük. Hámozzuk meg a hagymát, majd vágjuk szeletekre, a szalonnát pedig csíkozzuk fel, vagy ízlés szerint aprítsuk. A szalonnát pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre, aztán hagyjuk hűlni. Közben aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze a 2 tojással, a tejföllel és a fűszerekkel. Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra -gáton körülbelül 2-es fokozat, közben pedig nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy 28 centiméteres tortaformát, vagy egyéb sütőtálat. Villával szurkáljuk meg a tésztát, majd kenjük meg a sült hagymával és öntsük le a tejfölös masszával. Körülbelül 35-40 percig kell sütni. 
 

Oldalak

Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...
Egészség
A glutént csendes gyilkosnak is nevezik, nem véletlenül, hiszen sokszor észrevétlenül okozhat krónikus gondokat a szervezetben, ha valaki érzékeny erre a növényi fehérjére.
Sztárok
Az utóbbi években már nem láthattuk színpadon a 85 esztendős korában elhunyt Tordy Gézát. Arról, hogy miért intett búcsút mesterségének a legendás színész, most régi barátja, Körtvélyessy Zsolt...