Gyömbéres-paradicsomos hal - A különleges ízvilág kedvelőinek

A halételek és a különleges ízek kedvelőinek ajánljuk a következő receptet. Nagyon finom, garantáltan hamar elfogy! Íme!

Hozzávalók

  • 300 g tőkehalfilé

A mártáshoz

  • 150 g paradicsom
  • 2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • mogyorónyi gyömbér
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 ek koriander
  • só, bors

Elkészítés

Készítsük el a mártást: olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a lereszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Fedő alatt 5-10 perc alatt főzzük össze. Közben adjuk hozzá a koriandert, a sót és a borsot. Egy másik serpenyőben süssük aranybarnára a halat, öntsük rá az előbb elkészített mártást és főzzük össze 5 perc alatt. Rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: megan-deliciousdishings.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...
Egészség
A glutént csendes gyilkosnak is nevezik, nem véletlenül, hiszen sokszor észrevétlenül okozhat krónikus gondokat a szervezetben, ha valaki érzékeny erre a növényi fehérjére.
Sztárok
Az utóbbi években már nem láthattuk színpadon a 85 esztendős korában elhunyt Tordy Gézát. Arról, hogy miért intett búcsút mesterségének a legendás színész, most régi barátja, Körtvélyessy Zsolt...