Recept

Adventi brunch - Így extrázd az ünnepi reggelit

Bruncholni hazánkban is egyre nagyobb divat, karácsony reggelén pedig szinte kötelező. A Bonami szakértője segít, mivel kényeztessük magunkat az ünnepi reggelin.

Ünnepi zabkása

Ünnepi zabkása

Hozzávalók (4 személyre):

A kásához:

  • 1 reszelt alma a héjával együtt
  • 130 g finom zabpehely
  • 1 l víz
  • 3 evőkanál chia mag
  • egy kis csipet só
  • 2 evőkanál méz
  • ízesítéshez fahéj, kardamon vagy vaníliarúd

A tálaláshoz:

  • 4 db őszibarack, sárgabarack vagy szilva
  • 20 g vaj
  • 1 dl víz
  • 1 tk fahéj vagy kardamon
  • 1 marék (pörkölt) dió
  • 1 tk juharszirup vagy méz

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű edénybe. Alacsony hőfokon helyezzük a főzőlapra és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
  2. Eközben a diót pirítsuk meg, ha elkészült tegyük félre a serpenyőt, és locsoljuk meg juharsziruppal. A kész darabokat helyezzük sütőpapírra, amíg lehűlnek.
  3. Helyezzük a szeletelt gyümölcsöket egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat, 1 dl vizet és a fahéjat, majd főzzük addig, amíg a gyümölcs megpuhul. A főzés ideje a gyümölcs típusától függően változhat.
  4. Tegyük az elkészült zabkását tálakba és öntsük nyakon kevés gyümölcslével, díszítsük dióval. Ha édesebb ízesítést szeretnénk, enyhén meglocsolhatjuk juharsziruppal.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: Bonami

Oldalak

Recept
Sztárok
Komoly megtiszteltetéstől fosztotta meg kisebbik fiát, Harry herceget a brit uralkodó - derül ki egy friss közleményből.
Sztárok
Vilmos hercegnek is szüksége van egy kis lendületre a hétfő reggeleken, hogy felkészítse magát az előtte álló hétre, módszere viszont meglehetősen szokatlan.
Sztárok
Szó szerint kivetkőzött magából az Oscar-jelölt hollywoodi nagyágyú, aki rendhagyó öltözékben vetette bele magát a londoni éjszakába.