Finom fogás hétköznapokra - Sóska

A sóska amellett, hogy rengeteg C-vitamint, vasat, foszfort és ásványi sókat tartalmaz, élénkítő és frissítő hatással is rendelkezik. Emellett nagyon ízletes főzelék készíthető belőle.

Hozzávalók

  • 30 dkg sóska
  • 2 dl víz
  • 2 dl tejföl
  • 8 dl tej
  • 3 ek. liszt
  • cukor
  • tejszín

Elkészítés
A jól átmosott sóskát egy fazékba tesszük. Hozzáadunk vizet, és néhány percen keresztül pároljuk. Amikor már teljesen szétfőtt, felöntjük 2 deci vízzel, majd sózzuk, és ízlés szerint cukrozzuk. A lisztet némi tejjel simára keverjük, és hozzáöntjük a fazék tartalmához. Ezután jöhet bele a többi tej is, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután felforrt, nagyjából 5 percig rotyogtatjuk még.

Egy kevés tejszínnel a tetején tálaljuk!

Próbáld ki a sóskalevest is!

Oldalak

Sztárok
Bár a herceg nem sokszor ellenkezik édesapjával, aki egyben a királya és parancsolója is, most mégsem ért egyet azzal, amit az uralkodó magával művel.
Lifestyle
Kiadós volt az ebéd, finom a koktél, de elfogyott az idő - az édesanyának nem akármilyen ötlete támadt.
Lifestyle
Megható történet járja körbe a világot: a főszereplő egy átlagos anyuka, átlagos gondokkal. Ami történt, az viszont meseszerű.