Fahéjas csillagok - Egyszerű, de nagyszerű!

Ki ne hallott volna erről a süteményről, amely az adventi időszak szerves része? Bár az elkészítése elég hosszú folyamat, de annál inkább nem okoz nehézséget. Megéri várni rá, hiszen az eredmény magáért beszél majd!

Hozzávalók

  • 500g mandula
  • 4 db (fehérje) tojás
  • 1 csipet só
  • 350g porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés
Először is a tojásfehérjét verjük habbá, majd keverjük össze sóval, citromlével és cukorral, és egy részét tegyük félre, amelyre a mázhoz van szükség. A darált mandulát keverjük össze a fahéjjal, majd végül öntsük össze a habbal. Ha ezzel végeztünk, nyújtsuk ki a tésztát a deszkán 1 centiméteresre, és vonjuk be a maradék mázzal. Ezután hozzá foghatunk a tészta kiszaggatásához. A formát előtte mindig porcukorba mártjuk. A bevajazott sütőlapra ráhelyezzük a formákat, s egy éjszakán át száradni hagyjuk. Másnap reggel előmelegített sütőben 160 fokon, maximum 10 percig.

Egy karácsonyi tálon, szépen elrendzeve tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.