Epres madártej - Recept

Ebben a melegben valami hideg édességet, desszerted szeretnél enni, de már unod a fagylaltot? Akkor készítsd el az alábbi epres madártej receptet, és hidd el, hogy onnantól kezdve ez lesz a kedvenc édességed.

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 5 tojásfehérje
  • 12 dkg nyírfacukor
  • kevés citromlé

Elkészítés

Az epreket mossuk meg, turmixoljuk össze, majd törjük át egy szitán. A kapott krémet ízesíthetjük egy kevés cukorral és citromlével, majd tegyük a hűtőbe. Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a cukrot, és addig verjük, míg sűrű, fehér habot nem kapunk. Eközben forraljunk vizet, és a forrásban lévő vízbe tegyünk kanálnyi halmokat a habból, és főzzük meg. Amikor az összes gombóc elkészült, vegyük ki, és csöpögtessük le őket. Öntsük tálkákba az eperkrémet, majd tegyük rá a habgombócokat. Ezután már tálalhatjuk is.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: piszke.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Az RTL-en tovább folytatódott a Cápák között, ahol egy páros elég érdekes ötlettel akarta levenni a lábáról Balogh Leventét és a többi vállalkozót.
Lifestyle
A jó idő beköszöntével mindannyian igyekszünk védeni szemeinket a nap erős sugaraitól, egyáltalán nem mindegy viszont, milyen napszemüveget is választunk.
Lifestyle
Általában az étlap alján fel szokták tüntetni, hogy ha az adott étterem szervízdíjat alkalmaz. Azonban mi a különbség a szervízdíj és a borravaló között?