Eperdzsem nyírfacukorral - Recept

Ha szeretnénk meghosszabbítani az eperszezont és télen is fogyasztani ebből a finomságból, készítsünk belőle dzsemet! Mutatjuk az elkészítési módját!

Hozzávalók

  • 3 kg eper
  • 2 kg nyírfacukor
  • 1 tk citromsav

Elkészítés

Az epret tisztítsuk meg: alaposan mossuk meg és szedjük le a szárát. Csepegtessük le, ezt követően pedig öntsük egy nagy edénybe. Szórjuk rá a cukrot és hagyjuk egy órát állni. Adjuk hozzá a citromsavat, majd folyamatosan kavargatva főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. (Ez kb. 50 percet vesz igénybe.) A lekvárt töltsük befőttes üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, majd egy napon keresztül dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: purplefoodie.com

Oldalak

Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.