Díszítsd ehető virágokkal a tányérod! Tippek a csodaszép tálaláshoz
Egyre több színpompás növény nyílik úton-útfélen. Milyen jó lenne, ha a tányérunkon is visszaköszönnének a gyönyörű színeik. De hiszen ez lehetséges! Sok virág ehető, így elkezdhetjük velük dekorálni az ételeinket!
Virágkisokos
A virágok jó része ehető, azonban csak olyan növényt tegyünk a tányérunkra, aminek biztosak vagyunk az eredetében. Fontos arra is figyelni, hogy a még bimbós, vagy már elnyílt virágzat nem alkalmas a fogyasztásra, így inkább válasszunk ezek helyett egészséges, friss virágszálakat. Az emberi fogyasztásra is alkalmas virágok közé tartozik az akác, az árvácska, a borágó, az ibolya, a primula, a körömvirág, az orgona, a krizantém, a levendula, a pitypang, a rózsa és a tulipán is, így akár egy mezei sétán vagy a kiskertből is bámulatosan szép virágokat szedhetünk. Mindig csak kis mennyiségben fogyasszuk, különben emésztési problémák léphetnek fel.
Szendvicsre fel!
A különböző szendvicskrémeket remekül föl lehet dobni, ha a csírák és zöldséglevelek mellett egy kis virágszirommal is megbolondítjuk. A krizantém leveleinek fodrai elegáns de színes megjelenést tud kölcsönözni a vendégváró tálnak.
Virágos nyalóka
A grillázsba forgatott levendula virágzat nem csupán gyönyörű látványt nyújt, hanem ízében is megjelenik a nyalánkságunkon. Az áttetszőségének a titka, hogy a cukorszirupot kell lassú tűzön főzni, hogy ne barnuljon be a cukor, így a levendula lilája fogja beszínezni a nyalókát, nem pedig a cukor karamellszíne.
Sósra édeset
A kecsketúró egy kis párolt zöldspárgával verhetetlen párost alkot, pláne ha feldobjuk egy kis borágó és körömvirág szirommal. Mindkettő a mezőn is fellelhető, de az udvari kiskertben vagy balkonládában is szeretnek kinyílni.