Egyszerű és egészséges: Halgolyók citromfűnyárson

A szakemberek szerint hetente minimum egyszer ajánlott halat fogyasztanunk egészségünk megőrzése érdekében. A következő receptünk nemcsak ennek az elvárásnak tesz eleget, hanem finom és egyszerűen elkészíthető is.

Hozzávalók:
350 g tőkehal
1 hagyma
250 g főtt burgonya
4 cl vörösbor
só, bors
2-3 tojás
zsemlemorzsa
8-10 dn citromfűpálcika
olaj

Elkészítés:
Forrásban lévő vízben negyed óra alatt főzzük meg a halat. Várjuk meg míg kihűl, ezután könnyedén eltávolíthatjuk a gerincet és a bőrt is. Daráljuk le a halhúst, a hagymát vágjuk apró darabokra, a főtt burgonyát pedig törjük össze villával. A halat, a burgonyát és a hagymát tegyük bele egy tálba, keverjük össze alaposan, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a vörösbort. Üssük fel a tojásokat, majd keverjük bele az egyvelegbe, egészen addig, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. Formázzunk belőlök kisebb gombócokat, majd húzzunk néhány golyót a pálcikára és süssük őket aranybarnára. Friss salátával tálalva könnyű nyári éhségűző.

Oldalak

Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...
Egészség
A glutént csendes gyilkosnak is nevezik, nem véletlenül, hiszen sokszor észrevétlenül okozhat krónikus gondokat a szervezetben, ha valaki érzékeny erre a növényi fehérjére.
Sztárok
Az utóbbi években már nem láthattuk színpadon a 85 esztendős korában elhunyt Tordy Gézát. Arról, hogy miért intett búcsút mesterségének a legendás színész, most régi barátja, Körtvélyessy Zsolt...