Amerikai steak felturbózva - így készül a whiskys meggyes marhabélszín
Nyűgözd le a párod – vagy a családod – ezzel az isteni fogással. Első látásra kicsit talán bonyolultnak tűnhet, de semmi pánik, egyszerűbb, mint gondolnád.
Hozzávalók – 2 személyre
A steakhez
- 400 - 500 g marhabélszín
- só, bors
- 1 - 2 ek olaj
- 1 - 2 ek vaj
- 1 - 2 ág rozmaring
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
A sült zellerhez
- 1 db zellergumó
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek vaj
A mártáshoz
- 200 ml jus (pecsenyelé)
- 20 - 40 ml whisky
- 2 - 3 ek meggy
- 1 -2 ág kakukkfű
- 1 ek hideg vaj
A marinált gombához
- 20 - 40 ml whisky
- 200 ml vörösbor
- 40 ml vörösborecet
- só, bors
- 1 marék simeji gomba (lehet fehér vagy barna vagy vegyesen)
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 ml víz
- 1 ek cukor
A tálaláshoz
- 1 csokor ánizskapor
Érdekel, hogy készül? Lapozz a következő oldalra