Csináld magad! Így készíts őszi asztaldekorációt

Lassan vége a nyárnak és beköszönt az ősz, de ne búsúljunk, hiszen ez a színes évszak rengeteg dekoratív ötletet rejteget számunkra.

Az ősz az egyik leggazdagabb szín és formavilággal rendelkező évszak, ami igencsak megkönnyíti azoknak a dolgát, akik egyszerű, de különleges dekorációkkal szeretnék feldobni othonukat. Igazán meghitt, meleg árnyalatokkal tölthetjük fel lakásunkat, ha például rövid séták keretében, pár tetszetősebb termésfélét vagy színes leveleket gyűjtögetünk, de akár saját házunk táján is nézelődhetünk.

Nagyon mutatós gyertyatartókat készíthetünk, ha egy hoszzú, áttetsző pohárba belehelyezünk egy meleg színű, narancssárga, bordó, vörös vagy akár barna gyertyát, majd a gyertya köré morzsolt kukoricát, vagy napraforgómagot, netán kisebb bogyókat, csillag ánizst teszünk, mely fűszeres illatával is hozzájárul a meghitt hangulat teremtéséhez.

Ezután az elkészült mécseseket helyezzük egy tetszőleges helyre, mint például asztalra, polcokra. Nagyon mutatós asztaldíszt is csinálhatunk belőle, ha egy fonott kosárkába állítjuk, és köré tobozokat, dísztököt, vagy egyéb színes terméseket helyezünk. A kosarunkat még egy színben harmonizáló szalaggal is körbeköthetjük.

Különleges asztali dekoráció lehet még, ha egy üvegtálba vagy egy csinos kis fonott kosárba fahéjat, szárított citrom- vagy narancskarikákat, csillagánizst, néhány dísztököt és csipkebogyót halmozunk spontán elrendezésben.

Szárazabb virágokból és néhány kukoricalevélből csinos kis szárazvirág csokrot készíthetünk, ha a színes szárított virágokat csokorba tömörítjük, majd félszáraz kukoricalevelekből fonunk egy kis szalagot, amivel összekötjük, majd két nagyobb kukoricalevélből masnit formázunk és ezt akár a csokorra, akár a vázára is helyezhetjük.

Készíthetünk akár különböző illatú füzéreket is, melyeket mind a konyhában, mind a nappaliban felfüggeszthetünk, akár a függönyre, akár a polcokra. Ezekhez mindössze egy erősebb kötélspárga szükséges, és néhány dekoratív fűszer, mint a fahéjrúd, a csillagánizs, szárított citruskarikák, netán még csipkebogyóval és kisebb színes levelekkel is feldobhatjuk.

A cikkhez tartozó galéria: 
Csináld magad! Így készíts őszi asztaldekorációt
Csináld magad! Így készíts őszi asztaldekorációt
Csináld magad! Így készíts őszi asztaldekorációt
Csináld magad! Így készíts őszi asztaldekorációt
Csináld magad! Így készíts őszi asztaldekorációt
Csináld magad! Így készíts őszi asztaldekorációt

Hasonló cikkek

A takarítás alappillére - Így fertőtleníts biztonságosan!
Takarításkor gyakran erős tisztító és fertőtlenítő szerekkel esünk neki szinte bárminek, ami elénk kerül, és meg vagyunk róla győződve, hogy ez így szakszerű. Ám, ha t...
Fitnesz tanácsok a la Marilyn Monroe - Így edzett a szőke ciklon
Sosem látott képek kerültek elő Marilyn Monroe-ról. A szépséges világsztárt 1952-ben, a LIFE magazin fotósa, Philippe Halsman fényképezte le, miközben a színésznő edze...
Égesd el a kalóriákat! - Karcsúsító takarítás tavasszal
Hihetetlennek tűnik, de egy nagytakarítás, ha alaposan és dinamikusan végezzük, felérhet egy fitneszprogrammal is. Ezzel akár 7-800 kalóriát is elégethetünk, mindezt ú...

Szólj hozzá Te is!