5 tökéletes dal bevonuláshoz

Milyen a jó esküvői bevonulózene, ami nem elcsépelt, mégis egyszerre tud örülni neki a nagymama és a kortárs barát? Ki mást kérdezhettem volna meg erről, mint egy kortárs zenészt, a Spacetaxi zenekar énekesnőjét, Veres Idát. Ja, és válaszolt is...

A pillanat és zenei aláfestés

Minden menyasszony fejében ezerszer is lepereg a jelenet: az ajtók kitárulnak, a feszült csendben egyszer csak megszólal egy dal és a menyasszony csodálatos ruhájában megjelenik a sorok között élete nagy napján, hogy kimondhassa az igent az Igazinak. Ez az a pillanat, amire valószínűleg még évek múlva is emlékezni fog az, aki átélte. De vajon milyen zene szól mindeközben? Adunk öt tippet, amivel egyszerűen képtelenség melléfogni.

1. Az örök klasszikus: Nina Simone – Feeling good

Ha te magad, a stílusod és az esküvőd is a letisztult eleganciát képviseli, ez a dal remek választás lehet. Különlegességét az adja, hogy az első fél perc kíséret nélküli ének, így még nagyobb hatása lesz, amikor belép a zenekar is.

2. A szuper romantikus: Ellie Goulding – How long will I love you

Szem nem marad szárazon, ha felcsendülnek ezek a dallamok. Ez a dal a határtalan szerelemről szól, nem csoda, hogy az Időről időre című film betétdala is ez a szám lett.

3. A bohém szerelmes: Bright Eyes – First day of my life

Kedves, pozitív és mosolyt csal az arcra. Benne van a fiatal tinédzser lángoló és kapkodó szerelme és a nosztalgia hangulata egyszerre.

Fotó: Dégi Attila; Videók: YouTube

Oldalak

Utazás
Idén 12 szerencsés párt választanak ki, hogy utazgathassanak, és ehhez csaknem 4 millió forintot kapnak. Amit megspórolnak, azt megtarthatják!
Lifestyle
Egészség
Sokan a zöldségekről azt gondolják, hogy bátran és töménytelen mennyiségben lehetőket fogyasztani a fogyókúra alatt, ám ez egyáltalán nincs így, legalábbis van több olyan finomság is, amiket érdemes...