Hirdetés

"Imádták, hogy segédkezhettek a főzésben" - Rántott zöldséges falatok, ennivaló formában: készítsd el őket a gyerkőcökkel együtt!

A gyermekeim, mint mindenki az ő korukban, szeretnek bizonyos ételeket kipécézni és eldönteni kóstolás nélkül, hogy azt ők nem szeretik. Ilyenkor trükkhöz folyamodok, így tettem a rántott zöldséges falatok esetében is. A megfőzött, leturmixolt zöldségeket cuki kis dinókká formáztam, majd bepaníroztam és kisütöttem. Házi ketchuppal tálalva pillanatok alatt elfogyott és imádták, hogy segédkezhettek a főzésben is.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Rántott zöldséges falatok, imádnivaló formákban

Hozzávalók (10 db falatka)

  • 3 db burgonya, megpucolva
  • 2 db sárgarépa, megpucolva
  • 5 kisebb brokkolifej
  • 1 db tojás
  • 1 tk. fokhagyma por
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 1 marék sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • formakivágó

Panírhoz

  • liszt
  • tojás
  • prézli

Sütéshez

  • olaj

Elkészítés (30 perc)

Egy edény forró, lobogó vízbe beletesszük a burgonyákat főni. A krumpli méretétől függően 15-20 perc alatt fő meg. Amikor a krumpli már 10 perce főtt, hozzátesszük a sárgarépát, legvégül a brokkoli fejeket. Ha megfőttek a zöldségek, akkor felitatjuk a vizet róluk (papírtörlővel), majd egy tálban a burgonyát krumplinyomóvak, míg a többi zöldséget turmix géppel aprítjuk össze. Egybekeverjük a burgonyás-répás masszát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsin egyenletesen elkenjük a masszát, úgy hogy egységesen ugyanakkora legyen a tészta magassága (nagyjából 1 cm), majd betesszük a mélyhűtőbe 3 órára. Amikor megdermedt a zöldséges massza, formákat vágunk ki belőle, majd visszatesszük a mélyhűtőbe 1 órára. A dermedt zöldségformákat, liszt-tojás-prézliben panírozzuk, majd egy serpenyőben hevített olajban kisütjük őket addig, míg mindkét oldaluk aranybarna lesz.

Tipp:

Házi ketchuppal tálaljuk.

Megjegyzés:

Sárgarépán és brokkolin kívül kukoricával és zöldorsóval is kipróbáltam ezt a receptet és azzal is nagyon finom.

Még több vegetáriánus receptért kattints a következő oldalra!

Fotók és videó: Marton Adrienn

Oldalak

Szólj hozzá Te is!