Létrehozni egy pillanatot, ami előtte soha nem volt…

Mogács Dániel improvizatív előadásában olyan embereket állít csatasorba, akik vagy nem normálisak, vagy kiváló színészek, vagy elképesztő humorérzékkel vannak megáldva, vagy mindkettő, de egyik sem, vagy szeretnek énekelni, de nem tudnak, vagy tudnak énekelni és zenélni is.

"Minden a pillanatnyi ügyességen múlik"

Mogács Dániel improvizatív előadásában olyan embereket állít csatasorba, akik vagy nem normálisak, vagy kiváló színészek, vagy elképesztő humorérzékkel vannak megáldva, vagy mindkettő, de egyik sem, vagy szeretnek énekelni, de nem tudnak, vagy tudnak énekelni és zenélni is. Egyikük Fodor Annamária, a Thália Színház színművésze és a népszerű sorozat, a Munkaügyek szereplője.

Mint elmondta, azért áll közel hozzá az improvizáció, mert egy olyan harmadik kéznek tartja, amibe belekapaszkodhat a színpadon, de fontos, hogy az előadásban szereplő színészek értsék és ismerjék egymást. Az improvizációs előadások sikere függ az összeszokottságtól, a kreativitástól és a színpadi tehetségtől, de tanulható is. Annamária először a Beugróban ismerkedett meg a műfajjal többek között Rudolf Péter és Pokorny Lia társaságában, akik mind félelmetes improvizációs képességekkel rendelkeznek, ezért kezdetben inkább csak a tapasztaltabb kollégákkal sodródott, az egyetlen stratégiája a tökéletes felszabadultság volt, mára azonban gyakorlottan, a társulat elmaradhatatlan tagjaként vesz részt az ilyen jellegű produkciókban.

„Részt vettünk egy kurzuson Andy Haffnerrel, akitől sok műhelytitkot tanultunk az improvizáció módszertanáról. Számomra félelmetes volt először, hogy létrehozzak egy olyan pillanatot, ami előtte soha nem volt. Minden a pillanatnyi ügyességen múlik, de most már tisztában vagyok vele, mennyi minden múlik a tudatosságon is.” – meséli a színésznő.

Oldalak

Lifestyle
Mostanában egyre több olyan videós tartalmommal találkozhatsz a TikTokon, mely szerint a kenyér sokkal egészségesebb, ha fogyasztás előtt mélyhűtőben tárolod.
Lifestyle
A különleges ereklye rekordösszegért kelt el egy közelmúltbéli aukción. Az órát annak idején a Titanic legvagyonosabb áldozata, John Jacob Astor brit üzletember viselte.
Lifestyle
Te vagy esetleg a párod gyakran horkol éjszakánként? Nos, van egy titkos csodafegyver, amit bevethettek a probléma megszüntetése érdekében, és a szakemberek szerint jól működik. Mindössze egy dologra...