Kis ember nagy gonddal jár és társai… - Interjú Dombóvári Istvánnal

Tavasszal folytatódnak a tévéfelvételek. Március 13-án, Kecskeméten kerül rögzítésre a Duma Roast, melyben Dombi, Kiss Ádám, KAP, Benk Dénes és Kormos Anett, Szabó Zsófival, Hajdú Péterrel és Hajós Andrással kiegészülve égetik Ganxsta Zoleet. Folytatódnak a Showder Klub felvételei – április 4-én és május 1-én Dombóvári Istvánt is láthatják, akivel tavaly ősszel – sok egyéb mellett – akkor készülő új estjéről beszélgettünk. Most arra vagyunk kíváncsiak, azóta mi történt vele…

Januárban debütált az új ested nagy sikerrel. Ezen kívül milyen produkciókban leszel még látható?

A kis ember nagy gonddal jár című estem a negyedik önálló estem. Jelenleg erre vagyok a legbüszkébb. Aranyosi Péterrel készül az új közös estünk, a Ketten az úton folytatása és a Pumukli mellé évad végére kapok egy újabb meseelőadás-szerepet. Ha minden igaz, én leszek Micimackó.

A Pumukliban Éder mestert játszod. Korábban szerepeltél már gyerekelőadásban?

Ez az első szerepem gyerekelőadásban, sőt úgy általában színházi előadásban sem szerepeltem még korábban leszámítva a középiskolai színjátszókört.

Mik a tapasztalataid a számodra új szerepről?

Nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Ilyenkor egy új világ nyílik ki az ember számára. Egyrészt maga a színházi munka nagyon sokban különbözik a stand-uptól. Sokkal több odafigyelést és koncentrációt igényel, másrészt a gyerekelőadás a színházon belül is egy különleges műfaj. Mikor az ember gyerekelőadásban játszik, nem szabad megfeledkezni róla, hogy a jegyet a szülő vásárolta és fontos, hogy a kicsik és a felnőttek igényeit is kielégítsük. Fontos, hogy a szülők is kapjanak valamit, ami a gyerekeket nem zavarja, de ők is élvezik. Éder mesternek ezért vannak kisebb kiszólásai, amik elsősorban a felnőtteknek szólnak.

Annak idején szeretted a filmsorozatot?

Az én koromban szinte kötelező volt. Még az ismétléseket is megnéztem.

Mivel magyarázod a Pumukli népszerűségét?

Ez egy nagyon soktényezős kérdés. A Dumaszínház gyerekelőadásai mára önálló branddé nőtték ki magukat, ezért sokan jöhetnek azok közül, akik láttak már másik Dumaszínházas gyerekelőadást, esetleg a szülők több stand-upon is voltak már és úgy gondolták, kipróbálják a gyerekeikkel is a Dumaszínházat. Biztos akadnak olyanok is, akik rám kíváncsiak, mint Éder mester, de a legfőbb ok talán az, hogy még mindig kevés Budapesten a gyerekelőadás, holott látjuk rá az igényt. Ráadásul komoly hívószó most a retro, amiből a Dumaszínház gyerekelőadásainak koncepciója is merít.

Oldalak

Lifestyle
A Netflix segít formába lendülni, de egy magyar film is óriási sikert könyvelhet el magának, mivel ismét a dobogóra került!
Sztárok
Nagy árat fizetett a világsikerért minden idők egyik legnépszerűbb együttese, az ABBA: a svéd formáció tagjai nemrég egy dokumentumfilmben meséltek arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük.
Lifestyle
A különböző vitaminok az élet bizonyos szakaszaiban kulcsfontosságúak.