Agymenő blog - X-men, avagy a férfimutáció egyik archetípusa

Életem során többször előfordult, hogy egy-egy randi, de volt, hogy komplett kapcsolat fulladt kudarcba „összeférhetetlen ellentétek” miatt. Hogy milyen egy ilyen? :) Több példa lesz, de lássuk az elsőt: a tudás, mint fogalom, avagy tény.

Igen, erre szoktuk bőszen mondani, hogy ezt senki nem veheti el tőlünk... Amit megszerzel, a Tiéd... stb. Adott egy pasi, aki ugyan nem túl okos, de mondjuk nem feltűnően buta. Szórakoztat. Elpattintjátok az időtöket együtt (persze, nem vele tervezed elfogyasztani értékes kenyered javát), ám néha hihetetelen fordulatokat képes produkálni az élet. Nem, nem vagyok 3 PhD-vel rendelkező egyed, csupán egy átlagos és megalapozott műveltséggel rendelkező nő.

A sztori sok évvel ezelőtt esett meg, amikor egy siófoki sráccal randizgattam. Aznap is egy kávézó teraszán fagyiztunk és az esti baráti összejövetelt tervezgettük. Ekkor elhangzott a mondat, amit a mai napig szó szerint fel tudok idézni: ”Este ne beszélj ennyit, mert butának tűnök melletted.” Arra is emlékszem, hogy hirtelen nem tudtam, hogy sikítva nevessek, vagy csak simán bambuljak bele az arcába értetlenül... Nos, a második mellett döntöttem. Fél óra elteltével összeszedtem a bátorságom és megkérdeztem, hogy ugyan milyen úton jutott erre a következtetésre? A válasz sokkolt. Eleve kivolt attól, hogy a legtöbb dologhoz érdemben hozzá tudok szólni és már azt sem érti, mikor jutok én napi hírekhez, amikor ő azt sem tudja épp ki a miniszterelnök (egyébként tényleg nem tudta) :D (Nem röhög, olvas!) Emellett éveket volt az USA-ban, mégsem képes egy összetett mondatot elmondani angolul... Hmm... Kínos.

Történt ugyanis, hogy az említett kávézóval szemben volt egy építkezés, ahol egy daru magasodott. Előtte pár nappal jobbra nézett (mármint a daru), akkor épp balra és ő hangosan elégedetlenkedett, hogy milyen felelőtlenség rögzítetlenül hagyni egy akkora szerkezetet ilyen szélben... Mivel erre azért van válasz, gondolkodás nélkül magyaráztam el neki, hogy az ilyen darukat direkt nem rögzítik, hanem hagyják, hogy a tengelye körül a szél mozgassa. Így a közegellenállás a lehető legminimálisabbra csökken, megelőzve a balesetet, hogy a darut feldöntse, „belekapaszkodjon a szél”...stb. (Előtte egy építész volt a párom hossz ideig, úgyhogy nem magamtól voltam ilyen okos... Csak van, akitől érdemes tanulni.)

Egy másik pasi
Tehát innen jött, hogy letorkollt: kussoljak, hogy ő jobbnak tűnjön. Akkor ezt még nem éltem meg tragédiaként. Aztán eltelt pár év és összehozott az élet egy pesten elő, rendkívül cosmopolita pasival, aki ugyan Gyöngyös mellől származott, de ezt folyton elfelejtette. Illetve csak szerette volna. Maradjunk abban, hogy nem az intellektusa fogott meg ;)

Ő az első, mámorban töltött időszak után... Megszólalt. Nos, nem kellett volna. A legnagyobb baja velem az volt, hogy ő (mint kiderült) még a középiskolát sem járta ki, mert érettségi előtt fogta magát és megsértődött, így soha többé nem ment be a suliba. Azóta hajtogatja, hogy az élethez nem kell papír. (Nem röhög, tényleg megsértődött valamin a saját bevallása szerint.) Ő azzal szadizott rendszeresen, hogy „nehogymá’ azt gondoljam, hogy érek valamait, mert jártam iskolába”. Sőt, ennél messzebbre ment és hangot adott az elméletnek, miszerint lenézi az iskolázott embereket, mert ők nem tudnak semmit. (Azt hiszem ekkor dőlt be a 6-ik cége.) Miután (többek között) könyvelő édesanyámat kioktatta a cégalapítás rejtelmeiről, apámat, aki egy európai szinten elismert programozó, pedig a számítástechnikáról... Nem tudtam, hova tegyem az ürgét. Reméltem, hogy az agymenése itt véget ér, de nem. Folyamatosan egrecíroztatott... Ja, például az ilyen szavakért is, amit az imént leírtam. Indoklás: "Aki magyar, az beszéljen magyarul!" Nos, arról nem én tehetek, hogy nem érti, amit mondok, pedig magyarul van ez is, csak egy pirinyó műveltség kell(ene) hozzá, nem fordítógép. Szintén ő volt az, aki kivette a kezemből a könyvet, hogy ne butítsam magam ilyen szarokkal... Maradjunk abban, hogy nem volt hosszú életű a kapcsolat ;) Viszont ügyesen kellett lelépnem, mert az ilyet elhagyni sem egyszerű... Tipp: el kell érned, hogy úgy tűnjön: ő dobott ki. Ekkor elhord mindennek, majd egy idő múlva lenyugszik. :)

Ma már egyáltalán nem csodálkozom, amikor egy pasi nem érti, amit mondok, sőt... Még büszke is rá... Sőt, az én anyámat, hogy erre - tanulás - pazaroltam az időmet. Pedig szerintem olyan ez, mint a kosz: amerre jársz, ragad rád az információ, akkor is, ha nem akarod. De úgy látszik vannak emberek, akik taszítják az ilyen jellegű „koszt”.

Miért is botránkozunk meg egy buta nőn, amikor a buta férfiak is terjednek, mint a pestis??? Valamit azért megtanultam: állati jól álcázzák magukat, elsőre nem feltétlenül esik le, hogy a pasi egy feketelyuk képességeit is meghazudtolja, mivel a marketing igen jó! Bár lehet, hogy álcázási képsségük az állatvilághoz való közelségükből fakad... Nem tudom tisztelni bennük ezt a „tehetséget”. Ezeket én szimplán „vállalkozók” névvel illetem. És itt kérek elnézést azoktól, akikre ez nem vonatkozik! (Tudjátok, akinek nem inge...)

Viszont az idő múlásával egyre jobban szórakozom rajtuk... Nyugodtabb napjaimon már a bemutatkozásnál, amikor hímünk odalibben és itallal kínál (akár kérek, akár nem: kapok piát) és én kábé a második mondatnál megkérdezem, hogy vállalkozó-e? Ha igen, akkor hadd tippeljek: építési vagy autókereskedő... A legszebb, hogy sosem értik honnan tudom?!

Akkor MOST elmondom az ismérveket:
- feltűnően frissen vásárolt, gondosan összeállított ruházat (lehetséges márkák: BOSS, Replay, G-Star, Prada, Gucci)
- aznap vágott haj, zselézve, akkor is, ha effektíve majdnem kopasz
- rommá szoláriumozott bőr
- egyentetkó, mely nélkülöz minden gondolatot
- stílusos pia, stílusosan a pohártól eltartott kisujjal iszogatva
- BMW, Audi, vagy egyéb, de hasonló kategóriájú autó (többnyire hitelre)
- Megannyi jóbarát és „cimbora”... Ez is jellegzetes szófordulat... Cimbora... Kiráz tőle a hideg. (Most akkor vagy haver, vagy barát... cimbora... Mitől? Együtt csaltok adót?)
- 1-től 5 évig terjedő felfüggesztett, vagy igény esetén letöltendő/letöltött börtönbüntetés... És még büszke is rá. Természetesen koncepciós per áldozata volt... végülis csak 400 milliót csalt... :) LoL
- Emellett jellegzetes a mozgásuk, az artikulációjuk és a szójárásuk, mely nélkülöz minden sallangot, vagy intellektuális kihívást jelentő kifejezéseket.

Ettől függetlenül állítom, hogy kell ilyen, néha szórakoztatóak, azonban humánus elveimnek ellentmond a gondolatom, miszerint a szaporításukat tiltanám. Ők azok, akinél a nőnek már szériatartozéka a szilikon, még terhesen sem nyomhat többet 60 kilónál, a fél éves kölyök talpig Benettonba van csomagolva, ha egyáltalán látod vele kétszer ugyanazt a nőt. Többnyire nősek, és emelett többnyire „többbarátnősek”... Azt hiszem erre mondják, hogy inkább ébrednél egy Sakál mellett, mint mellette... De, hát... Fiatalon mindenki tévedhet! Ugye??? :)

Ja, és miért X-men? Mert a neve helyett 3 X-et tesz ;)

Oldalak

Sztárok
Kamilla híresen rossz viszonyt ápol Harry-vel, és ez a nem elhanyagolható jelentőségű körülmény is szerepet játszott abban, hogy ismét meghiúsult Károly király és a sussexi herceg találkozója.
Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje volt hivatalos Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek.
Lifestyle
Te is arra vágysz, hogy ne kelljen havonta új törölközőket vásárolnod, csak mert a "régiek" elvesztették puhaságukat? Cikkünkből most megtudhatod, hogyan kerülheted el ezt a problémát!