Utazás

Igaz lenne? A nők több mint fele nem tervez nyaralást idén nyáron egy kutatás szerint

A férfiak közel 40 százaléka, a nők több mint fele nem tervez utazást idén nyáron - derül ki a Bank360.hu megbízásából készült reprezentatív felmérésből. De vajon mi lehet ennek az oka?

Idén marad a Balaton?

Az MTI-hez eljuttatott felmérés szerint a nyaralást tervezők többsége belföldre utazik, külföldi nyaralásra kevesen szánják rá magukat idén nyáron. A válaszadók 9 százaléka csak külföldre, míg 37 százalékuk csak belföldre tervez utazni. A külföldön és belföldön nyaralást tervezők aránya 8 százalék.

A külföldi utazást vagy éppenséggel nyaralást tervezők 27 százaléka Horvátországba, 16 százaléka Olaszországba, 7 százaléka pedig Ausztriába szeretne utazni. Az idén nyaralást tervezők túlnyomó többsége, vagyis 70 százaléka autóval, 13 százaléka vonattal, 9 százaléka pedig repülővel tervez utazni a kiszemelt célpontra. Ha csak a külföldi nyaralást tervezőket nézzük, az autóval utazók aránya 57 százalékra csökken, a repülővel utazóké 32 százalékra emelkedik, a vonattal utazók (4 százalék) arányát pedig megelőzi a busz (5 százalék).
A kutatás szerint a belföldi utazásokra kötött utasbiztosítások száma emelkedik. A csak belföldi utazást tervezők körében 15 százalék tervez utasbiztosítást kötni, míg a csak külföldi utazást vagy csak külföldi nyaralást tervezők körében ez az arány 63 százalék.
A felmérés eredményei reprezentatívak az okostelefonnal rendelkező 16-59 éves magyar lakosságra, nem, életkor, iskolai végzettség, településtípus és régió szerint.

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!