Igaz lenne? A nők több mint fele nem tervez nyaralást idén nyáron egy kutatás szerint

A férfiak közel 40 százaléka, a nők több mint fele nem tervez utazást idén nyáron - derül ki a Bank360.hu megbízásából készült reprezentatív felmérésből. De vajon mi lehet ennek az oka?

Idén marad a Balaton?

Az MTI-hez eljuttatott felmérés szerint a nyaralást tervezők többsége belföldre utazik, külföldi nyaralásra kevesen szánják rá magukat idén nyáron. A válaszadók 9 százaléka csak külföldre, míg 37 százalékuk csak belföldre tervez utazni. A külföldön és belföldön nyaralást tervezők aránya 8 százalék.

A külföldi utazást vagy éppenséggel nyaralást tervezők 27 százaléka Horvátországba, 16 százaléka Olaszországba, 7 százaléka pedig Ausztriába szeretne utazni. Az idén nyaralást tervezők túlnyomó többsége, vagyis 70 százaléka autóval, 13 százaléka vonattal, 9 százaléka pedig repülővel tervez utazni a kiszemelt célpontra. Ha csak a külföldi nyaralást tervezőket nézzük, az autóval utazók aránya 57 százalékra csökken, a repülővel utazóké 32 százalékra emelkedik, a vonattal utazók (4 százalék) arányát pedig megelőzi a busz (5 százalék).
A kutatás szerint a belföldi utazásokra kötött utasbiztosítások száma emelkedik. A csak belföldi utazást tervezők körében 15 százalék tervez utasbiztosítást kötni, míg a csak külföldi utazást vagy csak külföldi nyaralást tervezők körében ez az arány 63 százalék.
A felmérés eredményei reprezentatívak az okostelefonnal rendelkező 16-59 éves magyar lakosságra, nem, életkor, iskolai végzettség, településtípus és régió szerint.

Oldalak

  • 1
  • 2