Dr. Sterba Gréta - reumatológus szakorvos

Bemutatkozás

Már az egyetem harmadik-negyedik éve alatt a reumatológia felé orientálódtam. A belgyógyászat mindig is érdekelt, a reumatológia pedig a belgyógyászat mozgásszervekkel foglalkozó egyik ága.

Miben segíthetek?

Leggyakoribban a különböző gerincbetegségek, ízületi betegségek, köszvény, izomfájdalmak, ínhüvelygyulladás, csontritkulás az, amellyel felkeresnek. Az általános vélekedéssel szemben, egy reumatológus rendelőjében nemcsak idős betegek fordulnak meg, hanem egyre több a fiatal, középkorú páciens is a tartós ülőmunka-és mozgásszegény életmód miatt. Ők főként derék- és nyaki gerincpanaszokkal, a feszes izomzatból adódó fájdalmakkal fordulnak hozzám.

Hitvallásom

Egy orvosnak rendkívül fontos, hogy alapos-járatos legyen a szakmájában, és hogy folyamatosan képezze magát, de legalább ugyanolyan fontos a pácienssel való megfelelő kapcsolatteremtés is. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben van idő beszélgetni, kellemes légkört teremteni, érdeklődve figyelni a betegre. A jó kommunikáció pedig segít abban, hogy a betegek megfogadják a gyógymódot és betartsák a kezeléseket.

Nemcsak azért élvezem ezt a szakmát, mert nagyon változatos panaszokat kezelhetek, hanem azért is, mert a reumatológus munkája igazi csapatmunka: együtt kell működni a többi gyógyító szakmával is, orvos kollégákkal, masszőrökkel, fizioterapeutákkal.

Itt tudsz tanácsot kérni

BUDAPESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ

Cím: 1111, Budapest Budafoki út 15.

Telefon: +36-70-425-8590

E-mail: info@bmm.hu

Weboldal: bmm.hu vagy drsterbagreta.bmm.hu

Eddig megjelent cikkek

Az orvosok sem tudják, mi váltja ki - Főleg fiatalokat érint ez az autoimmun betegség
Egészség
Manapság egyre több fiatalt érint valamilyen mozgásszervi probléma. Ezek közül az egyik meglehetősen alattomos,...