Ezért ne öntsd ki a rizs főzővízét, igazi csodaszerként használhatod

A rizsfőzés után olyan, mintha csak egy koszos levet látnánk, ami általában a lefolyóban végzi. Ha viszont meglátod, mihez lehet kezdeni vele, kétszer is átgondolod, hogy kiöntsd-e!

Igazi csodaszerként tartják számon

A rizs, az emberiség egyik legősibb és legfontosabb tápláléka, ami több ezer éves múltra tekint vissza. Ugyebár Kínából indult meg hódító útjára, és ma már gyakorlatilag az egész világon fogyasztják.

Bár legtöbbször a fehér rizst fogyasztjuk, de a barna rizs roppantul egészséges. Ebben megtalálható a korpa réteg, amely gazdag rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek az összetevők hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, segítenek a vércukorszint szabályozásában és csökkenthetik a rák kockázatát.

Elképesztő, de a rizsnek még a főzővize is egészséges. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire tudod felhasználni!

A rizs egészségügyi előnyei szorosan összefonódnak az emberi civilizáció fejlődésével. Már régen is tudták, hogy még a főzővizét sem szabad kiönteni.
Kattints a további képekért!

Ha valaki, hát Gordon Ramsay már kitapasztalta, hogyan kell elkészíteni egy tökéletes köretet. Meg is mutatta, hogyan főzd meg a rizst otthon.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!