Utazás

Imádják a charterjáratokat a magyarok: Ez a kedvenc úticélunk, ha nyaralásról van szó

Az idei év várhatóan még a turisztikai csúcsesztendőnek számító 2019-eshez képest is jobb lesz, köszönhetően a magyarok töretlen utazási hajlandóságának - leginkább külföldre. A piacvezető utazási iroda immár Ománba is indít charterjáratokat novembertől. Idén az utazási irodák kiemelkedő forgalmat érhetnek el, a magyar utazók ugyanis szívesen választották úticélként a kedvelt mediterrán üdülőhelyeket a nyáron.

Ez az ország a magyarok toplistás úticélja

"Mi magunk is kicsit meglepődtünk a tavaly téli előfoglalási akcióink sikerén, hiszen részben ennek köszönhető, hogy idén júliusra 95%-os telítettséget értek el charterjárataink, s ez az arány jellemző volt egészen a szeptemberi szezonvégig" – mondta Termes Nóra, az IBUSZ hálózati és marketingigazgatója. A vállalat hetente 20 chartergépet indított idén nyáron, járatonként átlagosan 180 fővel, emellett pedig további három, 70 fő utaztatását lehetővé tevő buszuk is járta a görögországi célállomásokat. Ez az ország vezeti most a turisztikai toplistát, részint annak is köszönhetően, hogy nemcsak három szárazföldi pihenőhelyre, de további hét szigetre is viszik a nyaralni vágyókat. Az ezüstérmes idén Törökország lett, annak is főként az all inclusive, sok programlehetőséggel tarkított kínálata, de újból sláger Spanyolország is a maga mediterrán szigetcsoportjaival és közkedvelt üdülőterületeivel.

Új trendként figyelhető meg, hogy immár a 20-30 éves korosztály is „rákapott” a szervezett utakra. Tudatosan gondolkodnak, fontos számukra a jó ár-érték arány, így kedvező számukra a minden extra költséget – vagyis nemcsak a repülőjegyet, hanem a szállást, transzfert, sőt, a feladott csomagok árát is tartalmazó – egyhetes utazási lehetőség, amelynek során ráadásul nincsenek kiszolgáltatva a hektikus menetrendnek, órákat késő járatoknak. Részben nekik is köszönhetően a fent említett cég utasainak átlagéletkora 39 évre csökkent az utóbbi években.
Kattints a további képekért!

Forrás és fotó: IBUSZ

Oldalak

Utazás
Sztárok
Elvis és Priscilla Presley kapcsolata csak a legelső időszakban volt kiegyensúlyozott, szerelmüket ugyanis hamar mérgezni kezdték az énekes viselt dolgai – ám visszaemlékezések szerint a Király soha...
Lifestyle
A séta valóban fogyaszt - ám közel sem mindegy, mennyit gyalogolsz ennek érdekében. Mutatjuk, pontosan hogyan és mennyit faraghatsz a súlyodból ezzel a módszerrel.
Sztárok
Rosszul indult a szakítás Krausz Gábor és Tóth Gabi között, de sokak szerint a sztárséf inkább már hálás lehet az énekesnőnek, hogy ez az egész így alakult.