Sztárok

36 éves volt az imádott magyar színésznő, amikor álmában elragadta a halál: szinte senki sem tudott arról, milyen beteg

Lábass Juci a budapesti operettszínpadok egyik legtündöklőbb csillagaként vonult be a történelembe. A feltűnő szépségű és óriási tehetséggel megáldott primadonna sikert sikerre halmozott, sajnálatos módon azonban nem adatott meg neki sok idő ezen a Földön…

Egész Budapest a lábai előtt hevert

Lábas Juci Szabadkán (más források szerint Zilahon) látta meg a napvilágot 1896. július 22-én. Eleinte egy apácazárdában nevelkedett, végül azonban sikerült meggyőznie a szüleit arról, hogy számára színésznői vagy énekesnői pályát szánt a sors. Hamarosan felkerült a fővárosba, ahol pillanatok alatt felfigyelt rá a szakma, s mindössze 21 éves volt, amikor már a Színházi Élet címlapjáról mosolygott vissza az olvasókra. Sokáig ő volt a XX. század egyik legmeghatározóbb hazai nőalakja, valamint a budapesti és a vidéki operettszínpadok koronázatlan királynője, azt azonban csak kevesen tudták róla, hogy fiatal kora ellenére komoly betegséggel küzdött, ami miatt végül idejekorán távozott az élők sorából. Részletek a galériában!

Lábass Juci a húszas évei legelején feleségül ment a nála 15 évvel idősebb színészhez, Rátkai Mártonhoz, aki nagy nőcsábász hírében állt. A színésznő ennek ellenére boldogan mondott igent az oltárnál, sőt sajátjaként nevelte újdonsült férje gyermekeit.
Kattints a további képekért!

Kiss Manyi páratlan tehetségű, sokoldalú és bámulatos művész volt, aki bárki arcára képes volt mosolyt csalni, annak ellenére is, hogy a magánéletében sokat szenvedett – fájdalmairól azonban még azoknak sem beszélt, akik a legközelebb álltak hozzá.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!