Lifestyle

Hollandia bekeményít: Ez lesz a büntetése annak, aki tagadja a holokausztot

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a holokauszttagadás, a rasszizmus és a diszkrimináció tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más háborús bűncselekmények megtörténtének tagadására is - döntött a holland ügyvivő kormány.

Szigorítanak

Dilan Yesilgöz igazságügyi miniszter sajtóközleményében hangsúlyozta: a jogszabályt azért módosítítják, mert "a szörnyű bűntettek tagadása sajnos a mindennapossá vált Hollandiában. Aggasztó, hogy hazánkban felütötte a fejét az antiszemitizmus szörnyetege. Ezt nem hagyhatjuk megválaszolatlanul" - tette hozzá.

A minisztériumi sajtóközlemény szerint a jogszabály-változtatás összhangban van az uniós jogszabályokkal, és kifejezetten a népirtás, az emberiesség elleni bűncselekmények és a háborús bűnök relativizálására vonatkozik majd, amelyek a módosítások szerint immár akár egyéves szabadságmegvonással is büntethetők.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nem vagy benne biztos, milyen zöldségekre és gyümölcsökre érdemes hangsúlyt helyezned májusban? Akkor olvass tovább, mutatjuk, mi kerüljön feltétlenül a kosaradba ebben a hónapban.
Home&Design
A trendek jönnek-mennek, de néhány stílus tényleg örök, így ha hosszú távra tervezel, mindenképp ezek közül válassz!
Fashion&Beauty
A manikűrök világában a különféle mintáknak csak a képzelet szabhat határt, ezúttal viszont úgy tűnik, egy letisztult, klasszikus minta kerül ismét a középpontba.