Lifestyle

Te tudod, hogy mi a testünk legérzékenyebb pontja? Erre biztos nem gondolnál

Neked mi ugrik be először? Lássuk, hogy jól tippeltél-e!

Az emberi test csodája

Amikor a testünk leggyengébb és egyben legérzékenyebb pontjára gondolunk, akkor valószínűleg az elsődleges-, vagy éppen a másodlagos szexuális jegyek ugranak be először, hiszen ezek olyan erogén zónák, amelyek ingerlik a különböző receptorokat, melyek hatására egyesek libabőrösek lesznek és emellett beindul az oxitocin hormon termelődése is, amely boldogságérzetet eredményez. Ezért olyan meglepő az a tény, hogy bizony nem ezek a testrészek igényelik a legfinomabb bánásmódot a testünkön. Két olyan gyenge pontunk is van, amire nem is gondolnánk. Az egyikről már biztosan te is hallottál, ugyanis ez az úgynevezett Achilles-ín, amely a sarkunk felett található. Az elnevezést Akhilleusz után kapta, aki egy görög mitológiai alak volt, félig Isten, félig halandó. A fiúnak megjósolták, hogy fiatalon fog meghalni egy csatában, így édesanyja mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne következzen be, ezért megfürdette fiát a Sztüx folyóban, hogy sebezhetetlen legyen. Ám, ahol fogta - a sarkánál - ott nem érte a víz, így ez volt az egyetlen sebezhető pont a testén, amit végül egy nyílvesszővel eltaláltak, ebbe a sérülésbe pedig belehalt. Bár ez csak egy mítosz, mégis igen érzékeny az Achilles-ín, ugyanis ennek a szakadását legtöbb esetben operálni kell, a gyógyulás pedig igen hosszú ideig tart. De mégsem ez a legérzékenyebb testrészünk. Lapozz és eláruljuk!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A NASA mindig látványos videókat szokott készíteni az embereknek. Most ismét olyan témát vettek elő, ami mindenkit érdekel.
Lifestyle
A Magyar Nemzeti Bank nem totojázott, és be is vezette az új pénzérméket. Valóban gyönyörűen néznek ki!
Sztárok
Till Attila és Korpás Krisztina mindig bizonyítják, hogy létezik hosszú távú szerelem. Eszméletlen, hogy milyen régóta vannak együtt.