Utazás

Ekkor mérséklődhet végre a hazánkat sújtó aszály

Szerencsére nem kell már sokat várnunk rá.

Ez az aszály sem tart örökké

A következő három forró nap fokozott figyelmet igényel a vízügyes szakemberektől is, de az előrejelzések szerint a hétvégétől mérsékelten javulhat az aszályhelyzet – tudatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.

A hétvégére jelzett csapadék stabilizálhatja a vízrendszereket – tették hozzá. A Duna külföldi vízgyűjtőin jellemzően 10-63 milliméter közötti eső valószínű, a csapadék zöme péntektől vasárnapig hullik majd. A Tisza vízgyűjtő területén is csapadékot várnak a szakemberek, elsősorban a szlovákiai és a magyarországi részeken, ahol akár 50-74 milliméternyi csapadék is hullhat szombat és kedd között.Szombattól Magyarországon is változékonyabb időjárás várható, mérsékelt és rövid ideig tartó lehűléssel. A hidegfront átvonulásával többfelé fordulhat elő záporeső, zivatar.

A legfrissebb előrejelzés szerint az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal a következő 6 napban főleg a középső és keleti országrészben, területi átlagban jelentős mennyiségű csapadék érkezhet.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...
Lifestyle
Döbbenetesen gyönyörű a látvány, de rettenetesen veszélyes helyzetet jelez előre.
Fashion&Beauty
Képzeld el, ahogy a nyári napfény megcsillan a fémes körmeiden, miközben egy frissítő italt kortyolsz a tetőtéri bárpultnál. Vagy ahogy valamelyik tengerparton élvezed a pihenést, és mikor...