Utazás

Lezuhant egy repülőgép Görögországban – Nincsenek túlélők

Lezuhant egy teherszállító repülőgép Görögország északnyugati részén.

Vegyianyagot is szállított a repülőgép

Szombaton késő este lezuhant egy teherszállító repülőgép az észak-görögországi Kavalas közelében, a fedélzeten tartózkodó mind a nyolc ember meghalt – közölte vasárnap a DW.

Az ukrán Meridian légitársaság által üzemeltetett gép a dél-szerbiai Nisből indult és a bangladesi védelmi minisztériumnak szállított volna 11,5 tonna lőszert Szerbiából.

A jelentések szerint a pilóta motorprobléma miatt kért engedélyt a közeli Kavala repülőterén történő kényszerleszállásra, de nem sikerült elérnie azt. A repülőgéppel való kommunikáció szinte azonnal megszakadt. A repülőgép már a lezuhanás előtt lángokban állt – jelentették a helyi médiumok.

Veszélyes anyagot szállított

Az érintett Pangaio település polgármestere közölte: a repülőgép „12 tonna mérgező anyagot” szállított. A környékbeli lakosokat arra kérik, hogy egész éjjel tartsák zárva az ablakaikat, ne hagyják el az otthonukat, és viseljenek maszkot.

A görög hadsereg nukleáris, biológiai és vegyianyagok keresésére szakosodott egysége várhatóan átfésüli a helyszínt.

A munkaerőhiány, valamint az abból eredő fennakadások miatt kényszerültek erre a lépésre.

Leadfotó: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...