Sztárok

Tragikusan fiatalon lett gyilkosság áldozata a csodaszép színésznő: máig megoldatlan rejtély, mi történt a végzetes napon

Jenny Maxwell neve ma már a legtöbbeknek nem cseng ismerősen, ám az 1960-as években ő volt Hollywood egyik feltörekvő sztárja. Egy borzalmas tragédia azonban örökre megváltoztatott mindent…

Sosem született megoldás az ügyben

Jenny Maxwell 1941. szeptember 3-án született New Yorkban, norvég bevándorlók gyermekeként, családneve eredetileg Myksvoll volt. Gyermekkorában a drámatanárként dolgozó unokatestvére ismertette meg vele a színház világát, s egyből tudta, hogy a világot jelentő deszkákon akar majd érvényesülni. Mindössze 18 éves volt, amikor egy színjátszás órán Vincent Minelli rendező kiszúrta a tehetségét, s munkát ajánlott neki: Maxwell-t hamarosan egyre több lehetőség találta meg, többek között például szerepet kapott a Father Knows Best című filmben. Karrierje az 1960-as évek elején érte el a csúcsot: Hollywood legújabb üdvöskéjének neve egyre szélesebben körben vált ismertté, s még Elvis Presley mellett is feltűnt a Kék Hawaii című zenés vígjátékban. A sors azonban keresztül húzta a számításait: a feltörekvő színésznő idejekorán, tragikus körülmények között távozott az élők sorából. Részletek a galériában!

Noha Maxwell ígéretes karrier előtt állt, a magánélete korántsem volt sikeres: 17 évesen állt először oltár elé Paul Rapp rendezőasszisztenssel, közös fiuk, Brian két évvel később jött világra – a szülők kapcsolata azonban megromlott, s fél évvel később elváltak. Amikor a bíróság a férfinak ítélte a gyermek felügyeleti jogát, a színésznő összetört lelkileg, hamarosan azonban fordult a kocka: Paul kicsapongó életmódja miatt Brian végül az édesanyjához került.
Kattints a további képekért!

Phil Hartmannak csupán 49 év adatott meg a földi életből, mielőtt saját neje, Brynn aljas módon kioltotta az életét.

Leadfotó: Earl Leaf/Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Az elismert előadó az egyik kiemelkedően felkavaró horrorfilmet dicsérte, és Stephen King máris ajánlott neki két másik alkotást, amit megnézhet.
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!
Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.