Sztárok

Nem csak Oscar-átadó volt a hétvégén, az év legrosszabbjait is díjazták: Will Smith-t mindkettőn elismerték

Az Arany Málna-díjak is kiosztásra kerültek a hétvégén, mellyel hagyományosan az elmúlt év legrosszabb filmjeit és alakításait „jutalmazzák”. Idén egy Dianáról szóló film zsebelte be a legtöbb díjat.

Arany Málna 2022

Az Arany Málna-díjat (Razzie), amelyet A John J. B. Wilson újságíró, publicista alapított 1980-ban, hogy az Oscar-díj ellenpólusaként kipellengérezze az amerikai filmipar legrosszabb alkotásait és alkotóit, hagyományosan az Oscar-ceremónia előtti napon ítélik oda, noha a díj jellegéből adódóan a legtöbb „nyertes” nem veszi át a díjakat. A 2022-es, sorban már a 42. Arany Málna-gálára így tehát március 26-án került sor.

Az Oscar paródiájaként számon tartott díj esetében is – igazodva a rendkívüli helyzetben megváltozott Oscar-szabályokhoz – kiterjesztették a díjra jelölhetők körét az online platformokon streamelt filmekre, ezért fordulhatott elő, hogy idén éppen a Broadway 2021-ben „legnagyobb durranásának” szánt zenés színházi darab, a Diana: A musical Netflixes változata kapta a legtöbb, összesen kilenc jelölést, amiből ötöt sikerült is díjra váltania, köztük a legrosszabb rendezés és forgatókönyv díját is besöpörte. Érdekesség, hogy a színpadi változat sem érte meg a 40 előadást, ez pedig sokat elárul annak minőségéről.

A kosárlabda sztárja, LeBron James a legrosszabb színész díját szerezte meg a Space Jam 2: Új kezdet című filmben nyújtott játékával. A legrosszabb filmes páros díját szintén Jamesnek és "bármelyik Warner rajzfilmfigurának" ítélték oda, és maga a produkció is elnyerte a legrosszabb folyatás díját.

A Gucci-ház című filmben nyújtott játékáért Jared Letónak a legrosszabb férfi mellékszereplő díja jutott. A női mellékszereplők közül pedig a királynő és Barbara Cartland kettős szerepét alakító Judy Kaye-t díjazták ugyancsak a Diana, a musical szereposztásából.

A díj alapítványi elnöksége úgy döntött, hogy „a rendszeres Razzie-jelölt”, aki 2021-ben nem kevesebb, mint nyolc alkotásban tűnt fel, „többször, mint azt a sztárkedvelő közönség gyomra meg tudna emészteni”, megérdemel egy külön kategóriát, ami nem más mint: Bruce Willis legrosszabb alakítása egy 2021-es filmben. A díjra nevezett nyolc film közül a Kozmikus bűn című akció-sci-fi lett a győztes.

Az Arany Málna-megváltó díjat 2015 óta ítélik oda azon művészeknek, akik korábban Arany Málna-díjat kaptak, vagy többszörös jelöltek voltak, de akik ezt követően olyan, kritikusok által is visszaigazolt szakmai fejlődést mutattak fel, ami „elismert művésszé” tette őket és/vagy alkotásaik kikerültek a „kereskedelmi kudarc” kategóriából. A díjjal úgymond megváltják, kiváltják korábbi Arany Málna díjaikat. Lényegében ez az egyetlen pozitív díj, amit idén Will Smith kapott meg, aki mint ismeretes, egy nappal később az Oscar-díjat is átvehette a Richard király című filmben nyújtott alakításáért.

Az összes kategória jelöltjeiért és díjazottjaiért lapozz!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Ha komoly kapcsolatra vágysz, és nem szeretnéd, hogy összetörjék a szíved, akkor érdemes kerülnöd egy bizonyos csillagjegy szülötteit, ők ugyanis azok, akik "virágról virágra" szállnak, és hamar...
Sztárok
Eva Longoria egy cseresznyepiros pánt nélküli ruhában mutatta meg, hogy még mindig pont olyan lenyűgözően fest, mint a húszas évei legelején.
Lifestyle
Az éticsigák és a meztelen csigák rengeteg kárt tudnak okozni a kertben, és van egy bizonyos dolog, amit ha rendszeresen csinálunk, csak még több fog megjelenni belőlük, éppen ezért érdemes...