Sztárok

Elhunyt a legendás filmcsillag, ő volt Hollywood aranykorának utolsó színésznője

Az 1950-es évek hollywoodi filmsztárja 96 éves korában távozott.

Elhunyt Arlene Dahl

96 éves korában elhunyt Arlene Dahl amerikai színésznő, az 1950-es évek hollywoodi filmsztárja hétfőn New Yorkban. Halálhírét fia, a szintén színész Lorenzo Lamas közölte mikroblogján. „Emlékezni fogok nevetésére, vidámságára és tartására, ahogy megbirkózott az elé kerülő nehézségekkel. Valóban egy természeti erő volt” – írta Lamas.

Dahl 1925-ben, svéd bevándorlók gyermekeként látta meg a napvilágot, de egyike volt azoknak a művésznőknek, akik előszeretettel csaltak le pár évet a valós korukból, fiatalabbnak mondva magukat. Fiatal korától kezdve élete meghatározó része volt a színészkedés, majd az érettségi után New Yorkba ment modellnek, itt kapta első fontosabb színházi szerepeit is. A hollywoodi debütálása az 1947-ben bemutatott My Wild Irish Rose főszerepe volt, ezzel véglegesen megvetette a lábát a filmgyárban.

Ezek után egymást követték a munkák, a legnagyobb korabeli sztárokkal dolgozott együtt. Az ötvenes években főleg kalandfilmekben szerepelt, amik meghozták neki a népszerűséget. Mindenek előtt a Jules Verne regénye nyomán 1959-ben készült Utazás a Föld középpontja felé című filmmel és A három kicsi szó musical sztárjaként vált ismertté. A hatvanas-hetvenes évek során is végig dolgozott, filmes karrierje végén vendégszereplőként gyakran feltűnt az 1980-as, 1990-es évek sorozataiban, így a többi között fia, Lorenzo Lamas oldalán a Fejvadász (Renegede) és az Air America sorozatok egyes epizódjaiban.

Dahl hat alkalommal volt férjnél, legutóbbi hitvesével, Marc Rosen üzletemberrel töltötte élete legutóbbi 37 évét.

Nyugodjon békében!

Fotó és leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jákob Zoltán milliárdjai természetesen már a Nagy Ő forgatása előtt is megvoltak. A celebvilágba akkor lépett be, amikor csatlakozott a TV2 műsorához.
Utazás
Völgyesi Gabi hátrahagyta Magyarországot, hogy belekóstoljon kicsit az amerikai kultúrába. Most elmondta itthon, hogy miket tapasztalt.
Sztárok
Ahogyan az várható volt, az Egyesült Királyságba látogató Harry nem találkozik a brit királyi család egyik tagjával sem, arra azonban senki sem volt felkészülve, III. Károly időközben milyen döntésre...