Home&Design

Most bárki lehet Károly és Kamilla szomszédja: ide tudsz beköltözni – Galéria

Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy egy trónörökös szomszédja legyél. Bár Diana nem igazán szerette a környéket, de ennek teljesen más oka volt…

Előkelő szomszédság

Igazán impozáns, mondhatni királyi környezetben áll az az eladásra kínált 117 hektáros telek, amely Károly herceg brit trónörökös Highgrove-nak keresztelt Gloucestershire-i vidéki rezidenciája mellett található. Igaz, meg is kérik az árát: összesen több mint hárommilliárd forintnak megfelelő összeget kérnek érte a jelenlegi tulajdonosok.

Álmodozni azért csak szabad, főleg ha valaki odavan a Jane Austen-regények stílusáért vagy éppen az angol királyi család fanatikus rajongója. Az I. Erzsébet korabeli stílusában megépített, történelmileg is nagy jelentőségű és kiváló állapotban megőrzőtt Elmestree House 1844-ben érte el jelenlegi állapotát, és immár több mint hatvan éve nem került ki az ingatlanpiacra, 1949 óta egy család tulajdonában állt – írta meg a New York Post. 1900-ben egy farmházzal pótolták ki az épületet, amelyben egyébként egy bálterem is található – halljátok, Bridgerton rajongók? A rezidencia összesen 15 hálószobával rendelkezik, illetve a telken van egy a főépülettől különálló házikó (cottage) két hálóval. A rengeteg zöldfelülettel megáldott parkban egy kis tó és virágoskert is található.

Károly herceg 1980-ban vásárolta meg a szomszédos telket, egy évvel később újdonsült ifjú arájával költöztek be, és itt nevelték két kisfiukat, Vilmost és Harryt is. Egyes híresztelések szerint Diana hercegné nem annyira szerette a vidéki életet, sokkal szívesebben töltötte az idejét a londoni Kensington-palotában. Inkább érezte börtönnek, mint otthonnak a Highgrove Estate-et, amiben az is közrejátszhatott, hogy a közelben lakott férje szeretője, Kamilla a családjával. A sors fintora, hogy most már ez Károly és neje kedvenc vidéki rejtekhelye.

Kíváncsi vagy a most eladásra kínált birtokra? Lapozd fel a galériánkat!

Az Elmestree House nagyjából egy percnyi autóútra található a Károly wales-i herceg tulajdonában álló Highgrove House-tól.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Home&Design
Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.