Sztárok

Iszonyatos nyomorban halt meg az egykori magyar sztárfocista

Embertelen körülmények között töltötte élete utolsó szakaszát a tragikus módon elhunyt sportoló, az Újpest egykori örökös bajnoka, magyar válogatott labdarúgó.

Szépen indult életpálya

Kolár Endre az Újpesti Dózsa ötszörös bajnoka és ötszörös válogatott játékosa volt. Az egykor ünnepelt focista elképesztő életutat járt be, ami sajnos tragikus véget ért: 64 évesen érte a halál, távol a hazájától, teljesen elszegényedve.

1950. február 27-én született Budapesten. Az Újpesti Dózsa saját nevelésű játékosa, tizenegy évesen lett a klub tagja, Magyarországon soha nem is szerepelt más csapatban. Már tizenévesen is játszott egy mérkőzést, de hivatalosan 1972-ben mutatkozott be az élvonalban. A többnyire jobbhátvédet, esetenként középpályást játszó játékos 208 bajnoki találkozón szerepelt a lila-fehéreknél, öt gólt szerzett. A hetvenes években ötször lett bajnok az Újpesttel. A magyar válogatottban 1973 és 1975 között öt találkozón szerepelt.

Tíz évvel debütálása után játszotta az utolsó hazai bajnokiját, 1982-ben Finnországba költözött és helyi kluboknál játszott. 1982-ben és 1985-ben csapatával megnyerte a Finn Kupát. 1990-ben fejezte be az aktív labdarúgást. Visszavonulása után elsősorban az üzleti életben tevékenykedett, 1991-től azonban edzőként is dolgozott több finn együttesnél is.

Ami azonban ezek után történt az egykori ünnepelt klasszissal, azt senki nem láthatta előre. Cikkünk a következő oldalon folytatódik.

Lapozz!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.
Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.