Sztárok

95 éves lett a legendás énekes, akinek Lady Gaga édesíti meg a demenciáját

Tony Bennett kora egyik jazzlegendája, örökké mosolyra húzódó szája még szerethetőbb figurává tette őt, mint Frank Sinatrát vagy Dean Martint. Pár éve Alzheimer-kórral diagnosztizálták, Lady Gagával már súlyos betegen rögzítette második közös lemezüket.

Tony Bennett 95!

Anthony Dominick Benedetto néven született 1926. augusztus 3-án, aztán Tony Bennett néven lett világhírű a többszörös Grammy-díjas amerikai jazz énekes. Családja Olaszországból vándorolt ki, de a Calabriában élő görög kisebbségtől, a grikóktól származik. Kisgyerekként nyűgözte le a dzsessz, Louis Armstrong, Jack Teagarden és Joe Venuti zenéje, tízévesen már közönség előtt énekelt. Noha a második világháborúban besorozták – az európai hadszíntéren harcolt, részt vett egy koncentrációs tábor felszabadításában is –, évekkel később visszatért az énekléshez és leszerződött a Columbia kiadóhoz.

1951-ben szerezte meg első listavezető pozícióját a Because of You című 1940-ben íródott dal feldolgozásával. Az ötvenes években olyan sikeres dalokat adott ki többek között, mint a Rags to Riches. Bennett egyértelműen a dzsessz felé orientálódott. Az ötvenes évek végén olyan népszerű albumokat adott ki, mint a The Beat of My Heart vagy a Basie Swings, Bennett Sings. 1962-ben vette fel az I Left My Heart in San Francisco című 1953-as dal újabb változatát, melyet azóta is legtöbben Bennett nevével azonosítanak.

Cikkünk folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Egészség
Te mennyire szereted ennek a közkedvelt fűszernek az ízét? Nos, ha feles kilókkal küzdesz, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a napi rutinodba ezt a finomságot, ami segít a fogyásban azáltal, hogy...
Lifestyle
Úgy érzed, hogy a pénzed, az ékszereid és egyéb, apró értéktárgyaid nincsenek biztonságban az otthonodban, mert a betörők bármikor rábukkanhatnak? Cikkünkben most 5 olyan rejtekhelyet mutatunk, amit...
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.