Lifestyle

10 fesztivál, amikről nem biztos, hogy tudsz és még előtted állnak

Bár már túl vagyunk a nyár első felén, a hátralevő néhány hét bőven tartogat még izgalmas zenei, illetve összművészeti fesztiválokat. Összegyűjtöttük a 10 legígéretesebbet.

Művészetek völgye (július 23. – augusztus 1.)

Bár a csak „Kapolcsként” emlegetett ikonikus összművészeti fesztivál 30. kiadása már néhány napja kezdetét vette, a java még hátravan. A héten érdemes lesz ellátogatni a Balaton-felvidékre, hiszen számos izgalmas zenei, irodalmi, színházi és képzőművészeti programon vehetünk részt. Július 30-án pénteken hosszú idő után végre bulizhatunk egy hatalmasat a Quimbyvel, de Rúzsa Magdi és a Budapest Bár koncertje is ígéretes bulinak tűnik. Az irodalom kedvelői részt vehetnek a Pilinszky János és Mészöly Miklós centenáriuma alkalmából megrendezett programokon, a színház rajongói pedig többek között a Momentán Társulat és az Újszínház produkciói közül válogathatnak.

Paloznaki Jazzpiknik (július 29-31.)

Ezen a hétvégén Kapolcsról hazafele jövet érdemes útba ejteni Paloznakot, hiszen a 9. születésnapját ünneplő fesztiválon a legjobb hazai és nemzetközi jazz, funk és soul előadók bulijai között válogathatunk. A négynapos balatoni fesztiválon Mario Biondi, Candy Dulfer és a Kraak&Smaak mellett Saya Noé, a Swing á la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann és az Amoeba Band is képviselteti magát. A szervezőknek nincs könnyű dolgok, hiszen több utolsó pillanatos lemondással kellett szembesülniük – néhány nappal a koncert előtt többek között a sokak által várt Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció is – betegség miatt – lemondta a fellépést. Utóbbi helyett a világklasszis Gipsy Kings ugrik be – szintén sokak örömére.

Ezen a hétvégén megéri ellátogatni a Balaton környékére - itt lesznek a legjobb fesztiválok

Ördögkatlan Fesztivál (augusztus 3-7.)

A már szintén klasszikusnak nevezhető Ördögkatlan Fesztivál idén is több helyszínen várja az odalátogatókat. A Baranya megye ikonikus kulturális eseményeként számon tartott művészeti fesztivál az elnevezés ellenére nem egy rockzenei programsorozat – a 2008-ban Cseh Tamás által megnyitott Ördögkatlan célja, hogy egy minőségi és sokszínű kulturális eseményt hozzon létre, ezzel is emelve a régió turisztikai vonzerejét. A rendezvényen fellép többek között Szabó Balázs Bandája, Tompos Kátya és a Besh O Drom, de Varró Dániellel, Bereményi Gézával, Járai Márkkal és Bödőcs Tiborral is összefuthatunk a helyszínek valamelyikén.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A trónörökösnek nyomós oka van arra, hogy miért nem engedi meg Katalin hercegnének, hogy egy bizonyos férfival egyáltalán szóba álljon.
Sztárok
Az 54 éves magyar táncművész nem pusztán külsőre, de mentalitásában is édesanyjára, Ibolyára hasonlít.
Sztárok
Elsődleges információk szerint Harry hercegnek teljesen egyedül kellett részt vennie az Invictus Games jubileumi eseményén, mostanra azonban kiderült, hogy akadt a famíliából támogatója.