Lifestyle

Vallottak a tolvajok: egyszerűbb feltörni az iPhone-okat, mint gondolnánk

Már nemcsak a lopott készülékek eladása hoz egyedül hasznot a tolvajoknak, hanem egy egyszerű módszerrel hozzáférnek a telefonon tárolt adatokhoz, így a bankszámlához is.

Egy iPhone feltörése

Júniusban röppent fel a hír, hogy brazil tolvajok rákaptak az iPhone-okra, de nem azért, hogy eladják a készülékeket, hanem elsősorban azért, hogy hozzáférjenek a tulajdonosok bankszámláihoz. Ennek hallatán rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon miként tudják ezt megtenni, ha az Apple rendszerét még a hatóságoknak is nehezükre esik feltörni. A választ a brazil Folha de S. Paulo adta meg, a rendőrség ugyanis rájött, miként teszik meg mindezt a bűnözők. Legnagyobb meglepetésünkre könnyebb dolguk van, mint azt bárki gondolta volna – írta meg a hvg.hu a 9to5mac alapján.

A Sao Paulo-i rendőrségnek sikerült lekapcsolnia egy mobiltelefon-lopásra specializálódott bandát, a tagok pedig elárulták, milyen módszerrel törik fel az egyes Apple termékeket. Ráadásul a technika elvileg az az iPhone 5-től az iPhone 11-ig alkalmazható.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: Artem Beliaikin / Unsplash

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...