Fashion&Beauty

Meryl Streepnek és egy Oscar-ruhának köszönhette sikerét - elhunyt a világhírű divattervező

Alber Elbaz olyan hírességek kedvenc designere volt, mint Meryl Streep és Natalie Portman. A tervező nemrégiben saját márkát alapított, azonban sajnos nem élvezhette a sikert sokáig. 59 évesen hunyt el, a Covid őt sem kímélte.

Elhunyt Alber Elbaz

59 éves korában elhunyt Alber Elbaz, a marokkói származású izraeli divattervező Párizsban. Halálát a Covid okozta - közölte a designer márkáját támogató vállalat, a Richemont. Elbazt nemcsak a híres kliensei - mint Meryl Streep és Natalie Portman -, hanem szakmabeli kollégái is nagyon szerették, a divatipar ritka szereplője volt: egy empatikus, alázatos és nagylelkű tervező, e tulajdonságai pedig mind az általa készített ruhákban, mind abban megmutatkoztak, ahogyan a környezetét kezelte. Ruhái tükrözték azt a finomságot és eleganciát, ahogyan élt.

"Alber mindig úgy gondolt a divatra, mint a legjobb ölelésre az életben" - mondta Anna Wintour, a Condé Nast globális tartalmi igazgatója és a Vogue szerkesztője. "Amikor viseltük a ruháit, csodálatosnak éreztük magunkat." Az olyan tervezők, mint Pierpaolo Piccioli a Valentinótól vagy Stella McCartney mind kifejezték tiszteletüket Elbaz előtt, és a divat egyik legnagyobb kincsének nevezték őt.

Meryl Streep ikonikus arany ruhája

Amikor 2012-ben Meryl Streep felvonult az Oscar-gála vörös szőnyegén ebben az arany estélyiben, a Lanvin márka és Elbaz sikere megpecsételődött. A díjátadó után napokig mindenki a gyönyörű kreációról beszélt, és a mai napig a legikonikusabb darabok közé tartozik.

Önkritika és bizonytalanság

A tervező 2001 és 2015 között a Lanvin divatigazgatója volt. Ott töltött ideje alatt átformálta, megfiatalította a poros francia házat, amely sokat köszönhet neki. A brand sokkal modernebb és prominensebb lett általa, kreációit pedig olyan sztárok szerették, mint Beyoncé, Pharrell Williams, Michelle Obama vagy Harry Styles.

Elbaz híres volt szarkazmusáról, önkritikájáról és bizonytalanságáról. Sokat küzdött a túlsúlyával, amely elmondása szerint nagyban befolyásolta a munkáját. Ezt a szorongását sokszor átültette kreációiba olyan módon, hogy kényelmes és különc ruhákat tervezett. Natalie Portman azt állította róla, hogy ő a legnagyobb divatfilozófus, egy különleges tehetség, akivel most szegényebb lett a világ.

Fotó, leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.
Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...