Utazás

Még várat magára az enyhülés - hózáport, esőt és viharos szelet tartogat a csütörtök

Egy ideig még biztosan a hidegfront szorításában vergődik az ország. Reggeli időájárás-előrejelzésünk következik.

Estig elönti a csapadék az országot

Folytatódik a barátságtalan, hideg április: sajnos a csütörtök sem hoz majd változást - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisából. A mai napon eleinte a délnyugati tájak kivételével borult lesz az ég, majd a nap folyamán már máshol is elkezd vékonyodni, szakadozni, gomolyosodni a felhőzet, ami késő este jelentősen csökken. Többfelé várható csapadék, a keleti és északkeleti megyékben eső, a hegyekben hó, míg máshol inkább zápor, néhol hózápor, majd este csökken a csapadékhajlam. Az északi, északnyugati szél napközben nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Az év negyedik hónapja idén a szélsőségek jegyében telik: az elmúlt időszakban intenzív havazás és gyors felmelegedés váltakozik, ami nem csupán pszichésen, de egészségügyi szempontból is megterhelő számunkra. Minek köszönhető ez a nagymértékű fluktuáció? Csupán az április amúgy is jellemző szeszélyessége áll a háttérben, vagy éghajlatunk gyökeresen megváltozik a jövőben? Tegnap Tóth Tamás meteorológussal beszélgettünk az áprilisi meteorológiai helyzet kapcsán felmerült legfontosabb kérdésekről.

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.