Utazás

Jó hír: Szinte ivóvíz minőségű a Balaton vize, olyan tiszta

A legutóbbi vízminták eredménye mindenkit megnyugtathat.

Mérgező kékalgák

Az utóbbi hetekben több aggodalomra okot adó hír is szárnyra kapott a Balaton vizével kapcsolatban, többek között az, hogy a tó vize helyenként akár toxikus is lehet. Ennek oka, hogy a vízben olyan mértékű az algásodás, ami miatt a szakemberek már elkezdték a mederkotrást is. Nem véletlenül, ugyanis több helyen is algavirágzást észleltek a partok mentén, ami a tó nyugati területein erőteljes növekedésnek indult. Ez azért rossz hír, mert a cianobaktériumok, azaz a kékalgák mérgezőek lehetnek a kutyákra, macskákra, és egyéb állatokra is, valamint az emberre.

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Meglepőnek tűnhet, de van egy ital, aminek a megszokottól eltérő az íze, ha nem a földön, hanem a felhők felett kortyoljuk – ennek pedig érdekes oka van.
Sztárok
Ha ez nem lett volna elég, Megyeri Csillát és Puskás-Dallos Petit majdnem letojta egy galamb a körbejáráson. Még el sem indult a műsor, de már folyik az élet a luxusbörtönben.
Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.