Utazás

Szörnyű titok övezi a világ legősibb emberi DNS-ét - Most lehull a lepel

A DNS egy rejtélyes kannibál emberelődtől származik.

Kannibál faj nyomaira bukkantak

1994-ben archeológusok egy csoportja végzett ásatásokat Spanyolország északi részén, amikor véletlenül egy ősi faj maradványaira bukkantak. A fosszíliák alapján a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egy kannibál faj nyomait fedezték fel, mely - feltételezésük szerint - szoros rokonságban állhatott az emberfélék csoportjaival, például a neandervölgyi emberelőddel. A fosszíliák alapján az archeológusok akkor úgy vélekedtek, hogy a maradványok nagyjából 800 ezer évvel ezelőttről származnak. A kutatók "Homo antecessor" névre keresztelték az újonnan felfedezett fajt.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.