Sztárok

Az elfeledett Kapitány Anni - A pesti éjszaka sztárjából lett New York énekes üdvöskéje

A negyvenes és ötvenes évek közkedvelt jazz sztárjának élete még Karády Katalinénál is izgalmasabb.

Pesti lányból lett New York üdvöskéje

Kapitány Anna vagy ahogy mindenki ismerte Anni, az 1920-as években született. Pontosabb adat sehol nem lelhető fel róla, ugyanis mint sok nő, ő is igyekezett, hogy a korát titokban tartsa. Budapesti lányként nevelkedett, 15 éves korára már az egész főváros jól ismerte a tehetségét: a korszak ünnepelt táncos-énekes csillaga volt. Az éneklés lett a mindene, Magyarországon 200 körüli lemeze jelent meg, ezek többsége még a régi gramofon lemez. Mégsem itthon találta meg a boldogságot a gyönyörű énekestehetség, hiszen Karády Katalin mellett esélye sem volt érvényesülni - a pesti éjszakán kívül.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: YouTube

Oldalak

Sztárok
Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.