Utazás

Vége! Eladták a pesti oldal világhírű épületét

Francia kézbe került az ikonikus ingatlan.

Új tulajdonosa lett

Nincs olyan budapesti, aki ne ismerné a kultikussá vált épületet a Blaha Lujza tér szomszédságában, a New York-palotát. A pesti oldal éke az Erzsébet körút 9–11. szám alatt álló volt biztosítótársasági székház, ami ma New York Palace Hotel néven luxusszállodaként üzemel, melynek impozáns kávéháza is legendás. A Nagykörút egyik legjellegzetesebb, legimpozánsabb épülete egyúttal művelődéstörténeti jelentőségű ingatlan: a földszintjén berendezett kávészalonban az 1900-as években itt alakultak ki a hazai irodalmi és művészi asztaltársaságok, kávéházi szerkesztőségek. Az elmúlt években a Värde Partners amerikai befektetési cég tulajdonában állt, de most új gazdát kapott a világhírű palota.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Jákob Zoltán milliárdjai természetesen már a Nagy Ő forgatása előtt is megvoltak. A celebvilágba akkor lépett be, amikor csatlakozott a TV2 műsorához.
Utazás
Völgyesi Gabi hátrahagyta Magyarországot, hogy belekóstoljon kicsit az amerikai kultúrába. Most elmondta itthon, hogy miket tapasztalt.
Sztárok
Ahogyan az várható volt, az Egyesült Királyságba látogató Harry nem találkozik a brit királyi család egyik tagjával sem, arra azonban senki sem volt felkészülve, III. Károly időközben milyen döntésre...