Utazás

5 amerikai úti cél, amit télen is vétek lenne kihagyni!

Ilyenkor éppen annyira érdemes a tengerentúlra repülni, mint nyáron.

Télből nyárba

Ha nem rajongsz a hosszú repülőutakért, érdemes megcéloznod Floridát! A keleti parton fekvő államba a legbarátibbak a repülőjegyárak: már 120-150 ezer forint közt is találsz jegyeket az oda-vissza útra. Az államot sokan Miamival azonosítják, a legnagyobb város mellett azonban még számtalan izgalmas úti célt kínál, ahol kevesebb költekezéssel is megúszhatod. Floridában a kettőtől az öt csillagig mindenki talál a pénztárcájának megfelelő szállást. Még maguk az amerikaiak is előszeretettel utaznak északról délre, hiszen ebben az államban télen is hétágra süt a nap és a tengerparton is lehet sütkérezni.

Orlandótól Key West-ig

Akár karácsonykor is vár a Florida Keys szigetvilága a pazar naplementékkel és színes halaktól hemzsegő korallzátonyokkal. A viktoriánus villákkal teli Key West különleges hangulatú nyaralóhely, ahol a horgász szenvedélyednek is hódolhatsz. Orlandóban elkápráztat a Disneyland mesevilága, ami a langyos időben is varázslatos karácsonyi hangulatot garantál a kicsiknek és nagyoknak, míg a filmrajongók az Universal Studios-ban például Harry Potter kalandjait is átélhetik. Ha ide eljutottál, már vétek lenne kihagyni a Kennedy űrközpontot, ahol az Apollo űrhajó kapszulát is megtekintheted.

Lapozz!

Fotók: Discover America Hungary Egyesület

Oldalak

Utazás
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.