Home&Design

Elkezdte a lájkok eltörlését az Instagram

Ez alapjaiban formálja majd át a közösségi platformot.

Eltűnnek a lájkok

A mai nappal az Instagram elindította a lájkok eltörlésének tesztelését, így néhány embernél már frissült is a közösségi platform. Az újítás lényege, hogy a felhasználók nem látják a jövőben, melyik ismerősük hány tetszikelést kapott egy-egy bejegyzésére, csupán azt tudják majd, hogy saját fotóikra mennyi szívecske érkezett. Az intézkedésnek számos pozitív hatása lehet a mentális egészségre, különös tekintettel a fiatalabb korosztályra nézve, melynek tagjai szerint a social média iszonyúan nyomasztó tud lenni néha, hiszen ez egy olyan felület, ahol - csúnyán kifejezve - annyit ér valaki, ahány lájkot kap vagy amennyi követője van.

Pozitív hatások

Az Instagram azzal magyarázta a merész újítást, hogy a tinédzserek, valamint a 20-as éveikben járó fiatalok között egyre több a szorongó, depressziós személy, akire a közösségi média hatalmas nyomást gyakorol. Épp ezért, a platform szeretné, ha a felhasználók valóban a tartalomra koncentrálnának, nem pedig arra, ki mennyi lájkot kapott egy-egy fotóra. Ha a szívedre teszed a kezed, biztosan te is beismered, hogy amint meglátod a hírfolyamodban egy barátod vagy ismerősöd fényképét, azonnal azt is megnézed, hány szívecske van már rajta. Sajnos ez mindenkinél így van, ez ellen akar tenni a jövőben az Insta.

Amikor az ember sok lájkot kap, sztárnak érzi magát, úgy gondolja, valami nagyon jót csinált. Ez egyfajta elismerés a többiektől, hogy fantasztikus munkát végzett. A probléma ott kezdődik, hogy ezt a tökéletességet nem lehet folyton megismételni, így lesznek olyan posztok, amiken sokkal kevesebb "tetszik" lesz, mint az előzőeken. Már önmagában ez okoz a felhasználókban egy kudarc élményt, nem beszélve arról, hogy ha nap mint nap olyan személyeket követünk és látunk, akik sokkal szerencsésebbek, szebbek, gazdagabbak, boldogabbak nálunk, az egyértelműen negatív érzéseket táplál bennünk - ezekért pedig mind a lájkok is felelősek.

Lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.