Home&Design

Simogassuk vagy beszéljünk hozzá? Így nő gyorsabban a növény!

Megdőlt a nagy teória.

Gondoskodni, de hogyan?

A tudósok már tudják, hogy a növények nagyon érzékenyek bármilyen érintésre, de még egy-egy hozzájuk intézett szónak is lehet jelentősége a fejlődésükben. Egy elég bonyolult kifejezés is van erre a jelenségre, "thigmomorphogenezis". A leglátványosabb a mimóza nevű növény reakciója, amit szinte mindenki ismer: amint hozzáér valaki vagy valami, levelei összezáródnak. Egy új tanulmány szerint nemcsak a szemérmes mimóza képes ilyesmire: a legtöbb növény belső működésében drámai reakciókat váltanak ki az érintések. De vajon pro vagy kontra történik a változás?

Lapozz!

GIF: giphy.com

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Az elismert előadó az egyik kiemelkedően felkavaró horrorfilmet dicsérte, és Stephen King máris ajánlott neki két másik alkotást, amit megnézhet.
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!
Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.