Egészség

Durva szabálytalanságokat talált a Nébih egy újbudai étteremben

Több millió forint bírság megfizetésére kötelezték a helyet.

Palacsinta, krumplipüré a szemeteskuka mellett

Több szabálytalanságot is feltárt a Nébih a Bécsi Szelet vendéglő konyháján. A hatóságok a házhozszállítást üzemeltető Vorotex Kft.-t ellenőrizték, kiderült, hogy a cég a helyszínen nem megfelelően tárolta az élelmiszereket, a palacsintát és a krumplipürét például a gazdasági folyosón, utóbbit ráadásul a fedetlen hulladékkonténer mellett tartották, együtt a szárazáruval és a különböző ételmaradékokkal.

A fővárosi étteremben még szeptember közepén tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei. A vizsgálatkor számos higiénia hiányosságot tártak fel, többek között nem minden munkavállaló rendelkezett érvényes egészségügyi vizsgálattal, a gazdasági folyósón pedig ételkészítést és készételtárolást is végeztek. Itt kapott helyet például a palacsinta, míg a fedetlenül tárolt krumplipürét a szintén fedetlen hulladéktároló mellett találták az ellenőrök. Ugyanezen a folyóson tárolták (ugyancsak nem zárt formában) a szárazárut és ételmaradékot is.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

Egészség
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.