Utazás

Élet a rácsok mögött: Az egyik rabnak nyomor, a másiknak luxus jár

Megdöbbentő felvételek a börtöncellákból.

Óriási különbségek

Világszerte több mint 10,35 millió – vagyis körülbelül egy csehországnyi – ember éli előzetesben vagy már elítélve rácsok mögött a mindennapjait. A Bűnügyi Politikai Kutatóintézet szerint a 2000-es évekhez képest a börtönre ítélt nők száma 50, a férfiaknál pedig 18 százalékkal nőtt. Az adatokból olyan érdekességek is kiderültek, mint például az, hogy az Egyesült Államokban minden 100 ezer emberre 698 fogvatartott jut, míg Dániában csupán 61. A világ börtönei között azonban más különbségek is vannak: van olyan rabház, amely luxusát bármelyikünk megirigyelné, de bizony vannak olyan börtönök is, ahol egy cellában tízszer annyian laknak, mint amennyi hely van.

Döbbenetes börtönfotókért lapozz!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Ha a leggingsekre gondolunk, általában az edzés jut először eszünkbe, valójában viszont néhány tanácsot megfogadva rengetegféle szettet összeállíthatunk a segítségükkel.
Sztárok
Ha a tehetség ott lappang Aran Murphy DNS-ében, néhány éven belül pont olyan híres és elismert színész lehet, mint az Oscar-díjas édesapja.
Sztárok
Az elismert előadó az egyik kiemelkedően felkavaró horrorfilmet dicsérte, és Stephen King máris ajánlott neki két másik alkotást, amit megnézhet.