Home&Design

Hatásos tippek: így tartsd távol a galambokat a lakástól

Ezek után nem lesz gondod a betolakodókkal.

Galambok mindenütt

Mielőtt belemennénk abba, hogyan kell távol tartani a madarakat a lakástól le kell szögeznünk, hogy most nem a csodaszép fehér békegalambról van szó, ami anno Picasso grafikáin keresztül vált háborúellenes szimbólummá, és a néhai 10 filléres érme hátoldalán díszelgett. Mi arról a fajtáról beszélünk, ami pofátlanul befészkeli magát a teraszra és az erkélyre, hogy naponta megkeserítse az életünket. Félreértés ne essék, imádjuk az állatokat, de mindennek van határa.

A galambokat (Columbidae) többnyire tipikus búgó hangjukról és jellegzetes nyakriszálásukról lehet felismerni. Kifejezetten ügyesen repülnek állítólag, bár találkoztunk már olyan példánnyal, amelyiknek nem sikerült csont nélkül kikerülnie a fejünket. Szinte minden szárazföldi élőhelyen megtalálhatóak világszerte, a trópusoktól egészen a mérsékelt övi erdőkig. A nagyvárosokban több ezres nagyságrendben fordulnak elő, így nem csoda, ha sok kellemetlenséget tudnak okozni. Gyakran piszkítják be a házak falait ürülékükkel, valamint a kötőanyagot is ki szokták csipegetni a tetők cserepei közül. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy kártékonyak, ráadásul fóbiánk is van tőlük. Annak érdekében, hogy elűzzük a madárkákat az otthonunktól, összeszedtünk pár tippet, amiket bevethetünk ellenük.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Utazás
A NASA mindig látványos videókat szokott készíteni az embereknek. Most ismét olyan témát vettek elő, ami mindenkit érdekel.
Lifestyle
A Magyar Nemzeti Bank nem totojázott, és be is vezette az új pénzérméket. Valóban gyönyörűen néznek ki!
Sztárok
Till Attila és Korpás Krisztina mindig bizonyítják, hogy létezik hosszú távú szerelem. Eszméletlen, hogy milyen régóta vannak együtt.